Крайнодясната партия Алтернатива за Германия обяви за катастрофа формирането на

...
Крайнодясната партия Алтернатива за Германия обяви за катастрофа формирането на
Коментари Харесай

Крайнодесните в Германия обявиха новото правителство на Меркел за „катастрофа“

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " разгласи за " злополука " образуването на ново съдружно държавно управление, отпред с Ангела Меркел. Реакцията пристигна, откакто членовете на Германската социалдемократическа партия утвърдиха на вътрешнопартиен референдум съглашението за огромна коалиция с Християндемократическия и Християнсоциалния съюз, оповестява БНР.

" Ясно е за какво ГСДП, ХДС и ХСС са толкоз ниско в допитванията. Тези партии в действителност към този момент са изгубили болшинство за огромна коалиция. Затова не може да се приказва за действителна такава коалиция. "

Това сподели Алис Вайдел - съпредседател на " Алтернатива за Германия ", която в този момент е най-голямата опозиционна групировка в Бундестага. Вайдел се зарече " Алтернатива за Германия " да е " свирепа съпротива ".

Не за съпротива, а за свръхкритичен коректив на кабинета, се разгласи водачът на младежкото крило на ГСДП Кевин Кюнерт:

" Успехът не е даденост. Задължението ни стартира от през днешния ден и надалеч не е изпълнено. Ние - младежкото крило на ГСДП, дружно с доста други, ще се опитаме да бъдем гаранти. Ще следим държавното управление изкъсо - и двете страни на обединението. За да се трансфорат всички необвързващи заявления за планове в съответни политики. Ще настояваме политическите диспути най-сетне да се върнат в нашата партия и в обществото. "

Очаква се социалдемократите да разгласят публично кои ще са шестимата министри от тяхната партия в държавното управление, което би трябвало да встъпи в служба доникъде на март.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР