Крайнодесният френски есеист Ален Сорал беше осъден днес във Франция

...
Крайнодесният френски есеист Ален Сорал беше осъден днес във Франция
Коментари Харесай

1 г. затвор за френски есеист отрекъл Холокоста

Крайнодесният френски есеист Ален Сорал беше наказан през днешния ден във Франция на една година затвор за оборване на съществуването на Холокоста, съобщи Франс прес.

60-годишният Сорал, чието същинско име е Ален Боне, беше наказан за това, че разгласил на уеб страницата си противоречиви изводи на юриста си, направени по отношение на друго правосъдно дело. Сорал не участва в правосъдната зала по време на съвещанието, протекло при закрити врата в съд в Париж и беше издадена заповед за ареста му.

Адвокатът на Сорал - Дамиен Вигие, пък беше наказан на 5000 евро санкция за съучастие поради наличието на оповестените негови изводи. Съдът наложи по-строго наказване от желаното от прокурора. Сорал към този момент е осъждан няколко пъти, най-много за подбудителство на расова ненавист. По време на правосъдното съвещание на 5 март обвиняването изиска 6 месеца затвор за Сорал и санкция от 15 000 евро за юриста му.

Сорал и Вигие би трябвало да платят алегорично едно евро за нанесени вреди и лихви на четири антирасистки организации, конституирани като цивилни страни по делото, както и по 1500 евро на всяка една от тях за разходи по делото.

През 2016 година уеб сайтът на Ален Сорал " Равенство и помиряване " разгласява рисунка, на която лицето на Чарли Чаплин е пред еврейската звезда, а текстът към нея гласи " Къде си, Холокост? ". Заради тази обява, избрана като отрицателна, Сорал бе наказан на 10 000 евро санкция, като при положение на неплащането й той може да влезе в пандиза.

През ноември 2017 година същият уебсайт разгласява изводи на юриста на Сорал, а на съпътстващата текста рисунка имаше обувка и перука. " Обувките и косите са свързани с паметните места, които са обособени като места за поклонение. Там такива предмети са струпани на купчини, с цел да направи мощно усещане на човешкото въображение ", се споделяше в заключенията на юрист Вигие. " Косите се режат на всички места за всеобщо задържане и това се изяснява с хигиената ", прибавя Вигие в заключенията си и цитира отрицателя на Холокоста Робер Фарисон.

Що се отнася до други два детайла от рисунката към тези изводи, а точно " сапун и абажур ", юристът споделя, че сапуните, направени от нацистите от човешка лой, или абажурите, направени от човешка кожа са само " военна агитация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР