Крайно време е всички да осъзнаят колко важни са физическата

...
Крайно време е всички да осъзнаят колко важни са физическата
Коментари Харесай

обева: Време е всички да осъзнаят колко важнa e физическата активност за подрастващите

Крайно време е всички да осъзнаят какъв брой значими са физическата интензивност и спортните занимания за подрастващите. Живеем в свят на все по-голямо обездвижване. Никога България не е имала толкоз затлъстели младежи. Това сподели пред публицисти в Ямбол Нешка Робева.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика и Заслужил занаятчия на спорта беше част от журито в първия шампионат по утринна гимнастика в града. Той се организира редом с самодейността " Спортувай с президента ", на която участва и лично президентът Румен Радев.

По думите ѝ, за бъдещето на България от изключителна значимост е построяването на крепко потомство, само че съществува " незаинтересованост, обща безнаказаност и боязън, който се насажда в хората, от това, което ни чака ".

Тя акцентира, че учебните заведения не би трябвало да не помнят, че имат водеща роля във възпитаването на спортни привички у децата.

" Има си нормативи и те би трябвало да се извършват от учителите, а освен да се хвърли една топка на децата и да ги оставят ", сподели още Робева.

" Аз съм почнала от учебния салон, с учебните надпревари, които бяха невероятна наслада. Сами сме си шили триката от фланелки и сме се радвали. А по-късно отиваш в градската школа, оттова в националния тим ", добави тя.

Нешка Робева дефинира като доста позитивна самодейността на заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов и локалната администрация за връщане на позабравената добра процедура със наложителната утринна гимнастика в учебните заведения, както и построяването на линеен парк за всеобщ спорт.

Преди две години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и локалната администрация подеха акция за връщане на 10-минутните физически извършения в учебните заведения преди образователните часове. Първият шампионат по утринна гимнастика през днешния ден беше проведен със съдействието на Националната спортна академия " Васил Левски ". В него се включиха над 500 възпитаници от областите Ямбол, Сливен, Стара Загора и Бургас.

Облагородяването на празното речно корито в Ямбол стартира в края на 2019 година. Извършено беше огромно разчистване, а след това и затревяване. Над 200 тона боклуци бяха извадени, след унищожаване на триметровата растителност. Към момента е затревен трикилометров сектор от коритото. Идеята на локалната администрация е то да бъде превърнато в линеен парк. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР