Крайно време е Европейският съюз да предприеме конкретни стъпки и

...
Крайно време е Европейският съюз да предприеме конкретни стъпки и
Коментари Харесай

Ердоган: Евросъюзът трябва да предприеме конкретни стъпки в отношенията си с Турция

„ Крайно време е Европейският съюз да предприеме съответни стъпки и да подходи към връзките си с Турция по стратегически метод “. Това сподели турският президент на взаимна конференция с испанския министър председател Педро Санчес в турската столицата Анкара, съобщи Дейли Сабах, представен от БГНЕС.

На брифинга стана ясно още, че Турция и Испания към този момент са си сътрудничили за построяването на испански щурмови транспортен съд. „ Първият самолетоносач не беше огромен, само че към този момент са реализирани сделки за построяването на огромен транспортен съд. Вероятно съдействието ни с Испания ще продължи и при построяването на подводница ”, добави Ердоган. „ Има толкоз доста неща, които можем да създадем в отбранителната промишленост, в това число и на въоръжени и невъоръжени безпилотни летателни апарати “, сподели Ердоган, без да прецизира детайлности. От своя страна испанският водач означи, че страната му поддържа присъединението на Турция към Европейски Съюз и че връзките сред двете страни са на „ изключително “ равнище.
Ердоган: Сред днешните международни водачи аз съм най-опитният
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че познанията му за света го вършат най-опитния измежду водачите на другите страни, предад...

В споразуменията, подписани по време на срещата, двете страни показаха връзките си като „ всеобхватно партньорство “ и потвърдиха уговорката за по-нататъшно усилване на връзките сред държавните управления, парламентите, бизнеса, университетските среди и гражданското общество на двете страни. Двете страни не престават взаимните си срещи на равнище заместник-министри на външните работи, които ще се срещат още най-малко два пъти преди огромните срещи " на върха ". И двете страни бяха безапелационни, че връзките на Турция с Европейски Съюз са значими, и че Европейски Съюз също ще има изгода от присъединението на Турция.

Междувременно, като съдружници на НАТО, двете страни също разискаха по какъв начин да бъде усъвършенстван районният и интернационалният мир, като набелязаха целите си за идната среща на върха на НАТО, която се чака да се организира в Мадрид през юни 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР