Крайно дясната партия Vox в Испания може да удвои броя

...
Крайно дясната партия Vox в Испания може да удвои броя
Коментари Харесай

Добри прогнози за испанската крайна десница преди парламентарния вот

Крайно дясната партия Vox в Испания може да удвои броя на парламентарните си места на общите избори през идната неделя, сочи изследване на публичното мнение.


Докато Социалистическата партия на министър-председателя Педро Санчес наподобява ще установи понижение на броя на местата си до 121 от 123 в 350-местния парламент, Vox ще може да скочи до 46 от досегашните 24, заяви в. „ Ел Паис “.

Испания ще организира четвъртите си общи избори на 10 ноември. Последният път, когато жителите ѝ отидоха пред урните, беше през април.

Дори и с поддръжката на другите леви партии, социалистите на Санчес ще изостанат от 176-те места, нужни за цялостно болшинство, сочи изследването.

Крайно лявата партия Подемос евентуално ще си обезпечи 31 места, откакто взе 42 на последните избори през април.

За разлика от тях, наподобява, че консервативната Народна партия ще означи увеличение на парламентарното си наличие до 91 места от 66 през април.

А демократична партия Сиудаданос ще бъде най-големият губещ със единствено 14 места, спрямо 57 преди шест месеца.

Предишната двупартийна политическа система на Испания се срина с влизането в Народното събрание на Подемос и Сиудаданос през 2015 година

Голяма коалиция сред социалистите и консерваторите може да надмине 176-те места, нужни за болшинство, само че Санчес изрично изключи всеки сходен сюжет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР