Крайният руски националист Игор Стрелков - Гиркин, който е бивш

...
Крайният руски националист Игор Стрелков - Гиркин, който е бивш
Коментари Харесай

Бивш министър в ДНР: Путин може да свърши като Кадафи, а Русия да бъде окупирана -

Крайният съветски националист Игор Стрелков - Гиркин, който е някогашен министър на защитата на сепаратистите от така наречен Донецка национална република (ДНР), съобщи, че съветският президент Владимир Путин може да последва ориста на Муамар Кадафи. Либийският деспот бе погубен през 2011 година от бунтовници, които го изтезаваха, биха и се гавриха с него в продължение на часове, а след това изложиха тялото му в търговски център. 

Именно Стрелков-Гиркин е полковникът от ФСБ, който имаше решаваща роля напрежението в Донбас през 2014 година да ескалира във въоръжен спор. Той ръководеше така наречен " опълчение " в Донецк, осигуряваше оръжие и пари за наемници в ДНР. Според управляващите в Киев Стрелков е терорист, който е директно виновен за десетки убийства в Украйна. След началото на войната в Украйна обаче сепаратистът въобще не пести рецензиите си към военната интервенция, съветското въоръжение и тактиката на съветските генерали.   

" Путин ще приключи в положителния случай като Милошевич, а в неприятния - като Кадафи ", съобщи Стрелков-Гиркин в нов епизод от телевизионното предаване, което води.

Полковникът обаче не спря с рецензиите си дотук:

" Само че не става дума единствено за Путин. Той няма да е един. С него за жалост може да свърши и цялата страна и Русия да се трансформира в това, което стана с Либия където всеки води война с всеки. Това е повече от допустимо да стане - с цялостна или частична задгранична окупация и раздробяване на страната. Може освен да бъдем лишени от самостоятелност, а даже и да бъдем лишени от вероятности в миналото отново да бъдем самостоятелни. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР