Край южното крайбрежие на Гърция започна мащабна операция по търсене

...
Край южното крайбрежие на Гърция започна мащабна операция по търсене
Коментари Харесай

Бедствие с мигранти край Южна Гърция

Край южното крайбрежие на Гърция стартира огромна интервенция по търсене и избавяне, откакто рибарска лодка с над 100 мигранти се прекатурна и потъна , предава Асошейстед Прес.

Властите оповестиха, че 104 души са били избавени до момента след случая, който се случи рано в сряда на към 75 километра югозападно от Южен Пелопонес в Гърция . Четирима от оживелите са приети в болница със признаци на хипотермия.

Шест кораба на бреговата защита, фрегата на Военноморски сили, военнотранспортен хеликоптер и хеликоптер на военновъздушните сили, както и няколко частни кораба участваха в издирването на други, считани за изчезнали.
 Над 600 мигранти прекосяват Ламанша за един ден
Над 600 мигранти прекосяват Ламанша за един ден

Нов връх за тази година във Англия

Предполага се, че лодката е пътувала за Италия и е отплавала от региона на Тобрук в Източна Либия. Гръцките управляващи и организацията за отбрана на границите на Европейски Съюз " Фронтекс " бяха първо предизвестени за приближаващия транспортен съд от италианската брегова защита във вторник.

Трафикантите все по-често употребяват по-големи лодки в интернационалните води край гръцката континентална част, с цел да се опитат да избегнат патрулите на локалната брегова защита.

В неделя 90 мигранти на яхта под американски байрак бяха избавени в региона, откакто подадоха сигнал за помощ.

Отделно в сряда яхта с повече от 70 мигранти на борда беше изтеглена до пристанище на южния бряг на остров Крит, откакто управляващите получиха сигнал за помощ.
 Историческо съглашение за мигрантите в Европейски Съюз
Историческо съглашение за мигрантите в Европейски Съюз

Всяка страна ще дава отговор за избран брой хора, само че не е наложително да ги приема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР