Край на златната виза ще сложи парламентът, приемайки законопроекта на

...
Край на златната виза ще сложи парламентът, приемайки законопроекта на
Коментари Харесай

Край и на златната виза. Законът на ДПС влиза в парламента

Край на " златната виза " ще постави Народното събрание, приемайки законопроекта на Движение за права и свободи, който тази седмица влиза в пленарна зала. Законът, импортиран от водача на Движението Мустафа Карадайъ и група народни представители, е включен като осма точна в програмата на Народното събрание.

Парламентът ще прегледа на първо гласоподаване промени в Закона за чужденците в Република България. С тях се анулират текстовете, регламентиращи даване на непрекъснато престояване против осъществена инвестиция.

Това е вторият законопроект на Движение за права и свободи, с който ще планува анулация на привилегиите за вложения. С първия Движението отстрани така наречен „ златни паспорти ”. Сега наред е „ златната виза ”.

Като съображение за закона в претекстовете към него се показва осъществяването на фиктивни вложения, които служат единствено за приемане на надлежно уверение от Българската организация за вложения, като се изтеглят след приемането му. Според вносителите досега е упражняван слаб надзор или въобще е липсвал подобен от страна на Министерството на стопанската система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР