Край на спора за статута на терена край летните сараи

...
Край на спора за статута на терена край летните сараи
Коментари Харесай

Съдът реши: Росенец вече официално е плаж

Край на разногласието за статута на терена край летните сараи на Ахмед Доган в парк " Росенец ". С решение на Върховния административен съд линията публично е приета за плаж.
 Христо Иванов: На Росенец издигаме стълб с българския байрак Виж още
Близо година след митингите и половин година, откакто Агенцията по кадастър изготви профилирана карта на плаж " Росенец-изток ", линията публично получи статут на подобен.

Решението за регистриране в кадастъра на плажа край лятната резиденция на Доган се забави поради обжалване от компания, обвързвана с почетния ръководител на Движение за права и свободи.

Аргументите им са, че това е самозалесила се територия, обрасла с дървета и шубраци.

Делото не е завършило, само че плажът е вписан с авансово осъществяване. Площта му е 1412 квадратни метра, от които близо една трета са бели дюни.

" Съдът точно това споделя, че няма потребност да се стопира осъществяването на тази заповед, а той би трябвало да се нанесе. Плажът си е там, той си е плаж, няма по какъв начин да се промени, в случай че няма някакво естествено злополучие или нещо такова. В картата се записва парцела по този начин, както съществува на мястото ", сподели инж. Светла Кутлева, нач. Агенция по геодезия, картография и кадастър-Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР