Край на политическото гадаене. Стратегът на Румен Радев проф. Александър

...
Край на политическото гадаене. Стратегът на Румен Радев проф. Александър
Коментари Харесай

Тайната падна! Стратегът на Радев проговори за Nexo и мандата: ДеБъ сигурно палят свещичка

Край на политическото гадаене. Стратегът на Румен Радев проф. Александър Маринов разкри за какво президентът даде третия мандат още веднъж на Българска социалистическа партия.

„ Аргументите на президента да връчи мандата на Българска социалистическа партия е поради възможностите да бъде образувано дейно и работещо държавно управление “, разяснява Маринов, който е и консултант на служебния министър председател Гълъб Донев, в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му Българска социалистическа партия не декларират предварителни условия и не споделят нищо, което би основало ограничавания във формата на вероятно държавно управление. Според проф. Маринов през последната година левицата е демонстрирала диалогичност и подготвеност за взаимни отстъпки в съвсем всички аспекти на политическия набор.

„ Първо бяха в държавно управление със своя идеологически конкурент и с двете нови партии, борци против статуквото, а по-късно реализираха много положително съгласие и с обичайните партии при началото на работата на Народното събрание “.

За да има стабилно и дейно държавно управление са нужни предпоставки и те надалеч надвишават намирането на брой гласове, с цел да мине изборът му – въпросът е какви цели има и кой ще го поддържа, уточни още проф. Маринов.

Той не е склонен с мненията от миналата седмица, че огромните шансове за държавно управление са били при връчване на мандата на Демократична България.

„ Какво имам поради – двете огромни сили в Народното събрание споделиха, че биха ги подкрепили при избрани условия, само че дано напомня, че ГЕРБ категорично формулираха позиция „ непоискана поддръжка не се дава “, т.е. би трябвало да има някакво съглашение. От друга страна Политическа партия споделят, че биха ги подкрепили, в случай че не вземат участие ГЕРБ “.

По думите му абсурдът с Nexo няма отношение към избора на президента. Според Маринов позицията на „ Демократична България “ за техническо държавно управление е странна и подобен кабинет нито ще събере поддръжка, нито ще се оправи.

„ Важна е същността – значимо е това държавно управление да стъпи на някакво ясно политическо съглашение, което е обвързвано с отговорност “, добави проф. Маринов.

Друго, с което се препокриват критериите на президента е преустановяване на военния спор Русия-Украйна с дипломатичност.

Смятам, че нито една от партиите в Народното събрание не желае да ръководи – не желаят да носят отговорност. „ Демократична България “ несъмнено палят свещичка, че мандатът не отиде при тях, разяснява съветникът на президента.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР