Край на мобилните телефони в училище! Ако родител иска да

...
Край на мобилните телефони в училище! Ако родител иска да
Коментари Харесай

Турция с драконовски мерки за учениците! Властите наложиха невероятни ограничения

Край на мобилните телефони в учебно заведение! Ако родител желае да се обади и да попита за детето си, ще се наложи да се обърне към класния началник или дирекцията на даденото образователно заведение. Това плануват управляващите в Турция, които приготвят нови ограничавания за децата през идната образователна година. Забраната за потребление на мобилни устройва в учебните заведения ще засегне освен държавните, само че и частните образователни заведения.

 

Според решението на управляващите, мобилните устройства пречат на децата в час и това им се отразява на образователния развой и концентрацията. Затова учениците към този момент няма да имат право да ги употребяват. 

 

Освен това се възнамерява потребление на тоги от преподавателите по време на образователния развой. Засега не е ясно дали това ще бъде публично решение и ще има ли наложителен темперамент, само че управляващите в Турция работят върху тази смяна. Идеята е да се възпита почит и почитание към учебното заведение и образователния развой. А настрана от това, да не се вменява на възпитаници и учители чувството, че са в неравностойно състояние поради външния им тип.


На учителите също ще бъдат неразрешено да употребяват мобилни устройства в образователните часове, даже и и с образователна цел.

 

Правителството възнамерява въвеждане на разширено проучване на просвета, история и география на обособените области, като задачата е да се насърчи ползата на учениците към тях, както и това по-късно да повлияе върху решението им да се задържат в дадения регион за непрекъснато.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР