Край на един протест на превозвачите и началото на нов

...
Край на един протест на превозвачите и началото на нов
Коментари Харесай

Протестът на превозвачите свърши, нов започва през юли

Край на един митинг на превозвачите и началото на нов на през юли. Транспортният отрасъл е разграничен поради концепцията за основаване на българска автомобилна камара.

Част от бранша е безапелационен, че законопроектът за Българската автомобилна камара ще сътвори нови проблеми за компаниите в сектора. Другата част от транспортния бранш упорства камара да има с аргумента, че с нея ще се подсигурява надеждността на превозвачите и спазването на минимални стандарти в бранша. Премиерът Бойко Борисов разпореди отдръпване на плана до доближаване на позициите.
Превозвачите стопират с митинга: Борисов изтегля законопроекта за автомобилната камара Това са резултатите от срещата на премиера с недоволните в Министерския съвет
Автобуси пристигнаха на митинг в София през днешния ден. Фирмите, които ги вкараха до центъра на града са безапелационни - новите оферти ще доведат до проблеми с лицензите и спомагателни разноски . На радикално друга позиция обаче е друга част от транспортния бранш. Тя поддържа основаването на камарата и заплашва да стачкува с 3000 камиона, в случай че законопроекта бъде изтеглен.

Част от компаниите излязоха на митинг уверени, че препоръчаните нови правила са им в ущърб. „ Така ще ни разбият всичко. Блокират ни изцяло. Няма да можем да работим”, разяснява водачът Станислав Янев.
Блокада в София: 250 рейса и 50 камиона излизат на митинг Променя се организацията на придвижване по трасето на двете шествия
Промените плануват бъдещата камара да взема решение за лицензите за транспорт, а това съгласно протестиращите ще наруши конкуренцията.

„ Камарата ще прави оферти към министъра да издава лиценз или да не издава лиценз на съответната компания, което автоматизирано значи, че министърът без оферти от камарата не може да направи никакви действия”, изясни Магдалена Милтенова от Националното съдружие на българските превозвачи.

Недоволните бяха признати от премиера. Резултатът- противоречивият законопроект се изтегля.

„ Изключително съм неудовлетворен с прокарваната линия, че министерството на превоза би трябвало да има консултативен глас - първо аз не бих го пропуснал. Сядате на мира, всички заинтригувани страни и го довеждате до такава степен, че секторът да бъде успокоен”, съобщи Бойко Борисов.

Протестиращите напуснаха центъра на града. Час по-късно обаче бранителите на камарата оповестиха митинг на 4 юли.

„ Оценяваме като поддаване на рекет от група превозвачи да се изтегли законопроектът и да се влияе директно върху законодателната власт на страната”, безапелационен е Йордан Арабаджиев, който е изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

Бъдещите протестиращи също желаят среща с премиера и следва да забележим дали транспортните компании ще стигнат до общи решения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР