Край на бормашината по съседски във времето за почивка, от

...
Край на бормашината по съседски във времето за почивка, от
Коментари Харесай

Край на бормашината по съседски във времето за почивка, фойерверки за ЧНГ до 1 часа

Край на бормашината по съседски във времето за отмора, от през днешния ден влиза в действие новата разпоредба за запазване на публичния ред в София. Тя бе призната от СОС в края на септември и планува санкции от 50 до 300 лева при нарушение на възбраните за повдигане на звук. 
 Венци Мицов се извини на софиянци поради новата разпоредба за шума  Питаме съседа за бормашина през уикенда, строят метрото и сред 14 и 16 ч.  Искат санкции и за лаещи кучета в жилището
Домашните ремонти от 22 до 8 и от 14 до 16 часа ще стават единствено с позволение на съседите.

Шумната работа по градежите е разрешена в почивни и работни дни, само че строителите не би трябвало да подвигат звук сред 21 и 9 часа и сред 14 и 16 часа през уикендите и по празници. Санкцията е от 100 до 300 лв.. Забраната обаче не важи за спешни поправки, както и за държавни и общински обекти като ремонта на ул.  " Граф Игнатиев " или строителството на метрото, както и за градежи отвън зони, в които има жилища.

В документа има и възбрана за прилагане на фойерверки след 22 часа вечерта. Изключение има единствено за Нова година, когато тишината би трябвало да се възцари след 1 часа. 


Наредбата не разрешава събирането на парични дарения по улици, булеварди и площади в столицата. Изключения се позволяват единствено за акции на БЧК или юридически лица, които са регистрирани в социална изгода, само че след получaване на позволение. За нарушителите глобата е от 100 до 300 лева.  

На наказания подлежат и водачите, платили да им мият стъклата, до момента в който чакат на кръстовище. Глоба от 100 до 300 лева ще отнасят и миячите. 

Забраняват се сватбени, фамилни и фирмени тържества на открити общински парцели от 22.00 до 08.00 часа, а на 1 януари от 01.00 до 08.00 часа, отвън случаите, регламентирани от Закона за събранията, митингите и манифестациите. Разрешение за осъществяване на такива мероприятия се издава от кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура или упълномощени от него длъжностни лица.

Глобата е от 300 до 500 лева и/или с имуществена глоба в размер от 1000 до 1500 лева. 

Уличните музиканти ще могат да свирят единствено на избрани за това места, измененията обаче за тях обаче влизат от март. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР