Край Емил Василев преди 2 минути 3 Сподели Най-четени ТелефониЕмил

...
Край Емил Василев преди 2 минути 3 Сподели Най-четени ТелефониЕмил
Коментари Харесай

Microsoft повече няма да създава игри за Xbox One

Край

Емил Василев преди 2 минути 3 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 9:00 | 15.06.2023

Списък на най-хубавите смарт телефони, струващи по-малко от 400 лв. – юни 2023 година

IT НовиниСветослав Димитров - 19:14 | 14.06.2023

Microsoft приключи поддръжката на Windows 10 21H2 – препоръките към потребителите са да надстроят OS

АвтомобилиСветлин Желев - 10:09 | 15.06.2023

Първият електромобил на Xiaomi бе сниман от папараци

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft повече няма да създава игри от първа страна (ААА) за Xbox One. В неотдавнашно изявление за Axios шефът на Xbox Game Studios, Мат Бути удостовери, че компанията се е отказала от основаването на игри от първа страна за конзолата. Това не би трябвало да е огромна изненада, като се има поради, че Xbox One към този момент е на съвсем 10 години.

Бути съобщи, че единственото изключение е продължаването на поддръжката на настоящи игри като Minecraft.

При това игрите от 9-то потомство (за серията Xbox) механически могат да се играят на Xbox One 8-мо потомство посредством технологията на Microsoft за стрийминг в облак.

„ Това е методът, по който ще предоставяме поддръжка. “

добави Бути

Освен това, Бути също по този начин удостовери, че екипите ще продължат да създават игри от първа страна за Xbox Series S. Някои разработчици неотдавна желаеха от Microsoft да се откаже от наложителната съгласуемост със Series S, защото взаимната разработка за по-бавната машина може да попречи на план, който другояче би бил добър на по-бързата Xbox Series X.

Той също по този начин призна, че е по-трудно да се създават игри по едно и също време за двете машини, само че съобщи, че екипите му са съумели да изстискат продуктивността на Series S.

Xbox One се радваше на дълъг живот, защото Microsoft я поддържаше по-дълго от нормалното. За някои може да е изненада, че Microsoft към този момент ръководи малко повече от 20 студиа за игри – по-точно 23. Любопитно е, че множеството от тях към момента не са пуснали игра за Xbox.

По-дългите цикли на създаване са значим фактор в уравнението. Ако преди циклите на създаване на игри от клас ААА са били 2 или 3 години, в този момент те са 4, 5 и 6 години, споделя още Бути. Сложността на по-новите игри и желанието те да бъдат направени допустимо най-хубави е водеща причина за по-дългите цикли, прибавя Бути.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР