Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която пострада при падане от

...
Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която пострада при падане от
Коментари Харесай

Днес! Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която падна от петия етаж на блок в Дупница

Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която пострада при рухване от петия етаж на жилищен блок в Дупница, на 29 юни, инициира регионалният шеф Катя Димитрова. Тя ще се организира през днешния ден /14 юли -четвъртък/, от 10 до 13 ч., в гр. Дупница – в заседателната зала на Общински съвет-Дупница, на площад „ Свобода” 1. Осъществяването й ще стане допустимо със съдействието на кюстендилската болница МБАЛ „ Д-р Никола Василев” и шефа доктор Александър Величков.

Кръвовземането ще се извърши от екип на отделението за Транфузионна хематология. Залата се дава от Община Дупница.
Организирането на кръводарителска акция на територията на гр. Дупница се постанова, защото от 1 юни кабинета по кръвовземане в града прекрати своята активност. Целта е жителите, искащи да оказват помощ да Габи, да го създадат без да се постанова да пътуват до Кюстендил. Ангажиментът за осъществяване на акции по кръводаряване доктор Величков пое в края на месец май.
В момента 14-годишната възпитаничка на ОУ „ Евлоги Георгиев”-гр. Дупница се намира в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, където на 13 юли ще бъде осъществена първата й интервенция. Кръвта е нужна за възможни последващи интервенции.

Петя Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР