Кръвният тест може да даде важна информация за създаването на

...
Кръвният тест може да даде важна информация за създаването на
Коментари Харесай

Спи ли детето достатъчно - отговорът е в кръвта

Кръвният тест може да даде значима информация за основаването на подобаваща рутина за лягане, с цел да може детето да спи, колкото е належащо.

Това на процедура се оказва стъпка напред в проучванията на учените. И дава отговор на въпроса, който тормози доста родители – дали детето им спи задоволително.

Разработката е на Института по хранителни науки на CNR (Национален проучвателен съвет). „ Според резултатите продължителността на съня въздейства върху равнищата на избрани молекули в кръвта: microRna. Използвани като биомаркери, те могат да ни оказват помощ да идентифицираме механизмите, свързани със съня “, изяснява Фабио Лаурия, един от създателите.

Адекватната отмора предизвиква растежа

В проучването, създадено в границите на плана I.Family са взели участие 111 малолетни с обикновено тегло на възраст над 6 години, класифицирани - въз основа на характерни въпросници, попълнени от родителите - като склонни да спят малко (т.е. под 9 или 8 часа) или обикновено.

Резултатите регистрират страната, от която са децата (Италия, Испания, Кипър, Германия, Белгия, Естония, Унгария и Швеция), възраст, пол, пубертет и равнище на обучение на родителите. Изводът е, че равнищата на микроРНК, свързани с часовете на сън, не зависят от тези фактори.

Защо тази информация е значима? Когато знаем какъв брой спи детето, можем да му помогнем да резервира здравето си в кратковременен и дълготраен проект. „ Липсата на сън в действителност може да способства за появяването на патологични положения: като затлъстяване и сърдечно-метаболитни нарушавания “, изяснява Лаурия.

Адекватната отмора, въпреки това, като се изключи че разрешава на тялото да възвръща силата, предизвиква съзряването на когнитивните процеси и неврологичното и телесното развиване.

Докато детето спи, се създава хормон на растежа. „ Това демонстрира, че ранното основаване на рутина по отношение на съня е от значително значение за бъдещото богатство “, споделя откривателят.

Кога да започнете да учите детето

Добрите привички са значими, с цел да оказват помощ на детето да придобие вярна автономност във връзка с заспиването и съня. Преди да започнете да го учите обаче, е належащо да изчакате малко. Това е неприложимо при новороденото, което има напълно различен темп и потребности.

Ритъмът сън-будност през първите 3-4 месеца се контролира от главните потребности на бебето, които са апетит и жадност. В тази възраст то към момента не е в положение да разграничи нощта от деня.

Едва по-късно стартира последователно да се приспособява към външните ритми. Но ритуали като баня и приспивна ария, могат да му оказват помощ да синхронизира последователно своя темп с външния и да концентрира почивката си през нощта.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР