Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 26 май

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 26 май
Коментари Харесай

Витанов за двете горещи теми: Ковид кризата е смазана. Войната в Украйна ще е дълга

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 26 май 2022 година, престави още веднъж математикът проф. Николай Витанов на стената си във Фейсбук, видя glasnews.

Ето какво написа той:

"Както постоянно, първо пандемията, след това войната.
Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.
Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият "Синьо лято " е постоянен - ден 11. Този сюжет е - караме си умерено лято. Знаете - задачата е да го държим постоянен

3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 56 дни.
Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.86.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива.
"Синьо лято " е непреклонен, обсегът на болестта продължава да се свива.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар.
Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.08
София-град - 0.12
Пловдив - 0.08
Бургас - 0.05
Варна - 0.03
По южните граници
Благоевград - 0.08
Кърджали - 0.08
Смолян - 0.11
Хасково - 0.07
Ямбол - 0.08
Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. Планът на злокобния професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 56 дни.
За сведение - показателите в още няколко области
Видин - 0.14
Враца - 0.08
Габрово - 0.08
Добрич - 0.03
Кюстендил - 0.12

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Индексите са дестина, че и повече пъти под сериозната стойност. Гледаме по морето - Добрич и Варна - над 30 пъти под сериозната стойност, Бургас - 20 пъти под сериозната стойност. Синьото лято идва. Четете ли, четете ли, юрдечета. Ей по този начин се прави.
Както се пее в песента - Луната продължава да спи. Ковид - рецесията е смазана. И през днешния ден вирусът не може да надигне глава. Е, дано да сме смазали най-малко една рецесия от всичките, дето са ни се струпаха на главата.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Върти ли си синджирчето здравната система във връзка само че Ковид - рецесията. Вътри си го. И си подсвирква. И през днешния ден. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. Десетки пъти и продължава да спада. Гоним 100 пъти под оптималния потенциал. Четете ли рецензенти от Ганковото кафене? Ей по този начин се бори Ковид-криза.

4. Проверка за цялостен локдаун. Къде го тоталния локдаун?
Какво беше това цялостен локдаун? Стягайте сезона по морето, лятото ще е умерено. Сценарий "Синьо лято " е постоянен.
Реват рецензентите, че съм вманиачен. Рецензенти мои - през вчерашния ден в Германия имаше 47 000 нови случая. Модифицирания Омикрон си върлува. Тук броят на случаите на 100 000 индивида е 10 пъти по-малък. Модифицираният Омикрон тук е смачкан. Разбира се, единствено вманиачен и злокобен професор като Витанов може да способства за такива работи. Я да дойдат юнаците от кафенето. Веднага ще се върнем в естественото положение като в Германия. Да-а-а-а! Напред към нормалността. Какви са тия работи - 10 пъти по-ниска заболеваемост от Германия. Лудият Витанов - в Сибир! Искаме си цялостните лечебни заведения!

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Ето, броя на дните се усилва и ще продължава да се усилва.
Но постепенно

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 56 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. "Синьото лято " е устойчиво, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.
Дифузното разпространяване е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го възпламени се провалят до един.
И още ще се провалят. Обхвата на болестта се свива. Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец.
Шерлок Холмс го няма, а злокобният професор добива от ден на ден на практика опит и технологиите му за предсказание и надзор на комплицирани обществени системи стават все по-добри.
Та ще страдате от "Синьо лято " и няма да имате никаква нормалност с доста заболели от Ковид и претъпкани лечебни заведения. Докато не дойдат многознайковците от Ганковото кафене да сменят полуделия злокобен Витанов, който несъмнено, би трябвало да бъде пратен в Сибир.

7. Днес - картата за риска. Всичко е зелено без една област, само че и там нещата се усъвършенстват. Като стана дума за зелено.
КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ОБЯСНАВЯМ, ЧЕ КАРТАТА, КОЯТО ПОКАЗАХ В НАЧАЛОТО НА АПРИЛ И КАЗАХ, ЧЕ ДО 20-ТИ АПРИЛ ВСИЧКО ЩЕ Е В ЗЕЛЕНО Е ЗА ДРУГА ВЕЛИЧИНА, А НЕ ЗА ТАЗИ, КОЯТО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПОКАЗВАТ НА КАРТАТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР Пожарна охрана ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ? Колко пъти? Ама чак през вчерашния ден всичко станало зелено, но Витанов не познал. Сто пъти написах, че онази карта е за друга големина. Овце да бяха, щяха да вдървен. Ха в този момент ревете, какъв брой съм неприятен, рецензенти мои.

Сега за войната.

Ревем против Витанов. В Сибир да върви. Пиша отново за стотен път - писъците против мен не ме интересуват. Отработвам си технологията за прогнози и надзор на комплицирани обществени системи. Тази война е прелестно поле за усъвършенствания на тази технология. Затова ви пиша, че тук не се леят усеща, а се прави невъзмутим разбор на ситуацията.

1. Разбрахме се към този момент - войната ще е дълга и ще се развива постепенно. Защо? Като разследване от принципана поробването на Хакен е нормализиран сюжет на постепенно изменение на ситуацията. Затова. В началото на юни, като изтекат трите месеца от телевизионното изявление, в което споделих, че войната ще продължи 3 месеца, до момента в който съвсем всички други я приключваха за няколко дни) ще направя разбор на ситуацита в детайлностите. Сега настоящата конюнктура.

2. Ежедневната инспекция на офанзивите и контраофанзивите.
Руската атака. Основна цел все още - Донбас, аршин за триумф - завладяване на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се чака огромен казан, само че се чакат дребни котлета. Аз ви пиша за най-голямото котле:
Котле 1 - Северодонецк - Лисичанск - съвсем затворено.
Численост на украинската формация там - 1 дивизия.
Чакват се тежки боеве, изключително за Лисичанск.

Това са едни от най-боеспособните украински елементи. Загубата им ще е доста неприятна за украинците. Ще ги изгубят ли? Виж по-надолу.

Украинска контраатака. Цел - прекъсване на съветската атака в Донбас. Критерий - завладяване на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма. Да сложим обаче още един аршин за триумф на тази контраатака във връзка с Харковска област. Той е явен - изтласкване на съветската войска от територията на Украйна на територията на Русия. Нали по този начин. Постигнато ли е това? Не.
Има едни селца, които украинската войска би трябвало да превземе, с цел да запишем триумф за нея. Това са: Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме. Не се следи прогрес в тази контраатака. Целта - да се спре донбаското нахлуване на съветската войска не е реализирана.

Контаофанзивата при Харков спря. Украинците трябвад а трансферират спомагателни елементи с цел да поддържат фронта.
Западните оръжейни системи държат украинската войска изправена на крайници, само че толкова. Мащабна контраатака няма, което демонстрира, че западната военна помощ е незадоволителна. Руснаците имат предимство в Донбас.
Защо? Защото оперират свободно през Попасная и Изюм. Лиман е на половина високомерен. Превземат ли го, можете да отпишете украинската дивизия при Северодонецк и Лисичанск. Или ще би трябвало да бягат към Краматорск или ще ги котелират със съответните последици.

Руснаците напредват на север от Горловка към Бахмут. Тежко укрепен град, който не се чака да пасне бързо. Ще има тежки сражения там, тъй като това е което отваря пътя към Краматорск. На юг от Горловка украинците се държат. Авдеевка е мощно укрепена, надолу към Гуляйполе фронтът също не мърда. За Авдеевка руснаците евентуално гласят Мариуполски сюжет.
Почвам да си мисля, че Дворников ще опита огромния казан - да затвори Словянск и Краматорсккато като превземе линията Новодонецкое - Доброполие- Покровск. Трудно ще бъде, Численост би трябвало тук, а я няма. Но да забележим. Ако успее, борбата за Краматорската дъга ще свърши. Ако не успее, евентуално ще я кара натам по сюжета на дребните котлета.

3. Пропагандната война. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени.
Забелязва се повишение на нпарежението в Украйна след последните съветски триумфи. Това се и чака. Трябва интензивна контрапропаганда, тъй като рухне ли визията, че западните оръжейни системи ще завоюват войната за Украйна, бързо ще почнат процеси на утежняване на калективното психическо положение. Тогава тилът поже да съобщи фронта с всичките последици от тая работа.

При руснаците е по-спокойно откъм агитация. Войната не е на тяхна територия, в последно време има и триумфи. Там психическото положение на народа се държи в зоната на заложените параметри, поддържащи военните дейности.
У нас - каквото си беше, това и си е постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Как да се оправи това - препоръки от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден 12-ти, не е Бисмарк)

Интелектуализмът е най-лошият зложелател на всяка агитация.

Кратък коментар - това не се схваща изцяло. Ето ви една практическа позиция към тази мисъл: като ще правиш агитация, не я нагъчквай с интелектуализъм. Пропагандата трябвада е ясна и разбираема. Сега ясно ли ви е за какво у нас проукраинската агитация е в задънена улица. Като наизлязат едни интелектуалци и като почнат да бълват интелектуализъм, неприятно да ти стане. На народа така и така му е неприятно от цените, пък и гледа какви коли минават по улицата и напълно не има вяра.

Атракторът е набит в неподвижната точка на неуспех на проукраинската агитация и не мърда оттова.
Виждате - подкрепям проукраинските пропагандатори с интелектуално потвърдено работещи концепции. Та нека вдянат. Ще вдянат ли? Имаме си тест - атракторът би трябвало да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския песимизъм. Ако да - вдянали са. Ако не - не са вдянали.

И най-после - Бисмарк, несъмнено. Юрдечетата ненавиждат Бисмарк. Кара ги да мислят. Четете и мислете, Бисмарк ще ви покаже по какъв начин да гледате на тази война.
Ето днешния откъс от него

Войната сред Русия и Германия е величайша нелепост. И по тази причина безусловно ще се случи....
Да се поразмислим. Че е бил прав Бисмарк, прав е бил.
Ние сменяме Германия с Украйна и получаваме

Войната сред Русия и Украйна е величайша нелепост. И по тази причина безусловно ще се случи....
Защо по този начин? Две теореми от Витанов
Теорема 1: За всяка нелепост, която се измисля, към този момент чака простак, който е подготвен да я направи
Теорема 2: Глупаците са повече от нелепостите.
Ако бяха по-малко, нямаше да е годна Теорема 1.
Кога почна горещата фаза на спора в Украйна? 2022? Не - в 2014?. Та там търсете какви нелепости бяха направени и прилагайте Теоремите на Витанов.

Накрая: нали чухте какво сподели Кисинджър в Давос. За по-младите дето не знаят - бай Хенри спря Виетнамската война. Което е голямо достижение, тъй като президент му беше Никсън, който беше всички друго, само че не и гълъбчето на мира. Та Кисинджър знае какво приказва. Мислете върху това.
Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР