Кръстосаните крака са лош знак по време на преговори. Това

...
Кръстосаните крака са лош знак по време на преговори. Това
Коментари Харесай

Лош знак по време на преговори

Кръстосаните крайници са неприятен знак по време на договаряния. Това е един от изводите на наблюдения на американския автор Ерик Баркър в Business Insider. Той разяснява тематиката за смисъла на езика на тялото от своята позиция, с цел да посъветва читателите си по какъв начин да се държат и какво да не вършат, даже да е естествена поза за тях, с цел да имат по-успешна връзка. 

" Колко значим е езикът на тялото? 55% от това, което вие предавате като информация, идва от езика на тялото, уточни изследване. В реалност, когато приказваме за нещо прочувствено, единствено към 7% от това, което другият човек чува, идва от думите, които употребявате ", разяснява създателят. Хората обаче не познават задоволително добре езика на тялото. Други го възприемат неправилно. Ето какво може да създадем, с цел да подобрим разбирането си: 

Какво тълкуваме неправилно?

Пренебрегваме подтекста: кръстосаните ръце не значат толкоз доста, в случай че стаята е студена или седите върху стол, който няма подлакътници. Всичко би трябвало да бъде тълкувано през смисъла на заобикалящата ни среда. Всички тези жестове имат своето значение, само че не трябва да им отдаваме несправедливо значение, когато са сложени в различен подтекст.

Не позволявайте пристрастията да вземат връх. Ако харесвате или не харесвате лицето, което ви приказва, има риск да изтълкувате жестовете му по избран метод. Ако хората са ни приятни, те са доста по-привлекателни за вас и съществува възможност да виждаме в езика на тялото им това, което желаеме да забележим.

Върху какво да се съсредоточим?

Съсредоточете се върху скоростта и тонуса на говорене, метода на сядане. Те дават знак до каква степен индивидът се усеща прочувствено в синхрон с вас. Това може да бъде " изиграно " само че е необичайност, защото е мъчно да следим тонуса на гласа си непрекъснато по време на диалог.

Специфики, които да търсим:

Кръстосаните крайници са доста неприятен знак по време на договаряния. Кръстосаните крайници може да имат унищожителен резултат върху договарянията.

Емоционалната експресивност е знак за възторг, когато подхожда на тонуса на гласа.

Направете съпоставяне. Това, несъмнено е допустимо, в случай че познавате събеседника си от по-рано. На базата на съпоставяне на естественото им държание и това на бизнес среща елементарно може да откриете разликите в държанието им.

Ето и няколко основни въпроса, които също са в групата на невербалните знаци:

1.) Какво е това, което облеклото ви споделя?

2.) Какво ви споделя гласът на говорещия?

3.) Какво ви споделя изразът на лицето?

Помислете! 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР