Красив килим с българския трикольор и с цветовете на Ватикана

...
Красив килим с българския трикольор и с цветовете на Ватикана
Коментари Харесай

Тъкат килим за папата с българския трикольор

Красив килим с българския трибагреник и с цветовете на Ватикана приготвят в Чипровци. Това ще е единият от подаръците, който ще бъде връчен на папа Франциск при визитата му в община Раковски край Пловдив този май.
В килима ще бъдат втъкана карта с региона на Балканите, както и две ръце, държащи земното кълбо. Край тях ще бъде „ изписан” текст „ Мир на земята” на български и на латински. Подаръкът би трябвало да бъде подготвен преди 5 май, когато стартира визитата на главата на римокатолическата черква у нас, оповестява Монитор.
За да получи последни инструкции по какъв начин да бъде посрещнат папата в Раковски, на аудиенция в Рим неотдавна бе отец Димитър от градчето край Пловдив. Заедно с папа Франциск ще пътуват към 70 индивида: кардинали, публицисти и личен състав. На 5 май главата на католическата черква ще бъде в София, където ще му бъде приготвена естрада за богослужението.
В Раковски папата ще посети два храма. В църквата „ Пресвето сърце Исусово” ще има литургия и първо причестяване, а в „ Св. Архангел Михаил” ще има среща с католическата общественост. Предвидено е 200 деца католици да се причестят за първи път в Раковски в наличието на папата.
Няма по какъв начин всички да одобряват светото свещенодействие от ръката му. Затова най-вероятно с чоп ще бъдат определени 20-ина деца, които ще имат достойнството да се допрян до светия отец. Всички деца обаче се готвят занапред за визитата на папата. В избрани дни от седмицата монахини ги събират и дружно учат молебствия и песни. За визитата му в Раковски няма да бъдат майсторени специфични тронове. Ще се употребяват тези, които са били направени през 2002 година за визитата на починалия папа Йоан Павел Втори.
През февруари в Раковски се чакат пратеници на Ватикана, които ще дадат спомагателни инструкции по отношение на посрещането на папа Франциск у нас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР