Кралят се появи за първи път след поставянето на диагнозатаПринц

...
Кралят се появи за първи път след поставянето на диагнозатаПринц
Коментари Харесай

Принц Хари пристигна в Лондон, за да види баща си Чарлз III, диагностициран с рак

Кралят се появи за първи път след слагането на диагнозата

Принц Хари, който живее в отчуждение в Съединени американски щати и е в спор с кралското семейство, е дошъл по-рано през днешния ден в Лондон, с цел да види татко си крал Чарлз Трети, откакто беше оповестено, че монархът е диагностициран с рак, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на английски медии. 

Според " Телеграф " херцогът на Съсекс, който се отхвърли от кралските си отговорности през 2020 година, е дошъл на летище " Хийтроу " след нощен полет, с цел да посети татко си в лондонската му резиденция " Кларънс хаус ". След 17 месеца на трона крал Чарлз Трети ще отсъства от публичния живот за неустановен интервал от време.

След известието, което беше шокиращо за Обединеното кралство, от целия свят заваляха пожелания за неговото възобновяване.

Министър-председателят Риши Сунак се опита да успокои хората за здравословното положение на краля, като сподели пред Би Би Си, че ракът на 75-годишния монарх е бил " открит рано ". 

" Формата на рака ", от която страда Чарлз Трети, не беше конкретизирана. Известно е единствено, че болестта е намерено по време на интервенцията за доброкачествено увеличаване на простатата в края на януари, на която монархът се подложи, както и че не става въпрос за рак на простатата. 

Един от най-обичаните членове на кралското семейство, принцесата на Уелс Катрин, се възвръща от мистериозна коремна интервенция през януари, която я задържа в болница съвсем две седмици. Съпругата на принц Уилям не се е появявала от Коледа насам и завръщането й не се чака преди Великден.

В отсъствието на крал Чарлз Трети задачата да съставляват монархията се пада главно на 76-годишната му брачна половинка кралица Камила и на 41-годишния престолонаследник принц Уилям.

Малко преди известието за раковото заболяване на краля престолонаследникът оповести, че възобновява публичните си действия, които прекрати за няколко седмици, с цел да остане покрай принцесата на Уелс Катрин и трите им деца.

Пристигането на принц Хари в Лондон поражда нова вяра за помиряване сред херцога на Съсекс, който се отдръпна от кралските си отговорности през 2020 година, и останалата част от фамилията, и най-много с брат му.

Според английските медии принц Хари е трябвало да пристигна самичък в Лондон, без брачната половинка си Меган и двете им деца Арчи и Лилибет, както беше за коронацията на татко му през май предходната година.

Както и при интервенцията си за проблем с простатата, Чарлз Трети е избрал да не крие болестта си, за разлика от потайността към здравето на предходните монарси. Дворецът обаче резервира безмълвие по отношение на детайлностите.

Днес кралят направи първа обществена поява, след разкриването на диагнозата му. Той беше видян да се връща в Бъкингамския замък във вторник следобяд, дружно с кралицата-консорт. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР