Кралят на Йордания Абдула предупреди в неделя американския министър на

...
Кралят на Йордания Абдула предупреди в неделя американския министър на
Коментари Харесай

Йордания иска от САЩ помощ срещу нарковойната в Сирия

Кралят на Йордания Абдула предизвести в неделя американския министър на защитата Лойд Остин, че повишаването на насилието на Западния бряг заплашва районната непоклатимост. Той изиска и помощ за битка с разрастващата се нарковойна по границите със Сирия, за която упрекват подкрепяните от Иран милиции, заяви " Ройтерс ".

Остин дойде в Йордания по-рано при започване на обиколка в Близкия изток, която ще го води и до Израел и Египет в символ на поддръжка за неговите съществени районни съдружници против възходящата опасност, представлявана от Иран, споделиха американски чиновници.

Той написа в " Туитър " преди заминаването си, че ще се срещне с основни водачи и ще " препотвърди уговорката на Съединени американски щати за районна непоклатимост и поощряване на споделените ползи на нашите съдружници и сътрудници ".
 Израел стопира градежите в палестински земи за 4 месеца
Израел стопира градежите в палестински земи за 4 месеца

Израелски и палестински публични лица в неделя дадоха обещание да работят за обективен и дълготраен мир

Крал Абдула, чиято страна беше хазаин на първата израелско-палестинска среща в Акаба предходната седмица с присъединяване на висши американски и египетски чиновници, сподели, че би трябвало да се ускорят напъните за реализиране на всеобхватна арабско-израелска мирна договорка, учредена на решение за две страни.

" Има потребност от успокоение и понижаване на ескалацията в палестинските територии и прекъсване на всевъзможни едностранни стъпки, които подкопават стабилността и приключват възможностите за реализиране на мир ", се споделя в изказване на двореца след диалозите сред краля и Остин.

В Израел Остин също ще изрази угриженост по отношение на насилието на Западния бряг, което разтревожи Йордания и арабските водачи и ще разиска дипломатическите старания за понижаване на напрежението преди мюсюлманските и еврейските религиозни празници, споделиха американски чиновници.

Министерството на защитата на Съединени американски щати сподели преди визитата, че полемиките ще се съсредоточат върху възходящата опасност, която Иран съставлява за районната непоклатимост, и върху напредването на многостранното съдействие в региона на сигурността с интегрирана противовъздушна и противоракетна защита.

В центъра на полемиката ще бъдат заканите, свързани с Иран, сподели върховен чиновник на защитата, представен на формалния уебсайт на Пентагона преди визитата.

" Тези закани включват въоръжаването, образованието и финансирането на насилствени прокси групи от Иран, експанзия по море, киберзаплахи, неговата стратегия за балистични ракети и офанзиви с дронове ", добави той.

Кралят разиска с Остин опасенията по отношение на възходящото одобряване на подкрепяните от Иран милиции в Южна Сирия, които съгласно публични лица са засилили интервенциите за контрабанда на опиати през нейните граници, с цел да доближат до пазарите в Персийския залив, съобщи йордански чиновник пред " Ройтерс ".
 Йордания предизвести да не се трансформира статутът на Йерусалим
Йордания предизвести да не се трансформира статутът на Йерусалим

Израел се готви за евентуално най-дясното държавно управление в историята си

Аман желае повече военна помощ от Съединени американски щати за подсилване на сигурността на границата, където Вашингтон от началото на траялия повече от десетилетие спор даде към 1 милиард $ за определяне на гранични постове . Йордания има почти 375 км дълга граница със Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР