Кралят на стрийт-арта Банкси зарадва почитателите си за Коледа с

...
Кралят на стрийт-арта Банкси зарадва почитателите си за Коледа с
Коментари Харесай

Коледното пожелание на Банкси: Пепел или сняг

Кралят на стрийт-арта Банкси зарадва феновете си за Коледа с нови графити върху двете стени на гараж в уелския град Порт Талбът , предадоха международните организации.
 
Самият Банкси (чието име към момента остава загадка) удостовери авторството, като помести сниман с дрон видеоклип от творбата в Инстаграм на фона на песента " Little Snowflake ".
 
Творбата съставлява цялостна комбинация върху две стени под прав ъгъл. Погледнато от една страна, на стената се вижда дете с шейна, което е вдигнало глава и се радва на сипещите се по лицето му снежинки. Но видяно от другата страна, се вижда пламнал резервоар и падащите по бузите на детето частици в действителност са искри и пепел.
               

A post shared by (@banksy) on Dec 19, 2018 at 6:53am PST

Видеото демонстрира близкия цех на " Тата стийл ", който задушава града. Над Порт Талбът постоянно се сипе черен прахуляк и пепел, изключително през лятото. Този прахуляк покрива освен улиците и постройките, само че даже и домашните животни. " Не са ни натресли Банкси, нали ", пита човек в клипа, който е озаглавен: " Коледно благопожелание ".
 
Графитите са се появили в сряда през нощта върху гаража на 55-годишния Иън Люис. Общински служащи сложиха ограда към творбата предвид на нейното предпазване , защото към този момент има опити да бъде залята с багра . Самият Люис работи в " Тата стийл ". Това е един от най-големите металургични фабрики в Европа.-->
 
 Gulliver/Getty Images

През май т.г. Световната здравна организация (СЗО) разгласи Порт Талбът за града с най-мръсен въздух във Англия. Но след това организацията се поправи като посочи, че замърсяването на въздуха там е 9,68 микрограма, което е под допустимата норма на СЗО от 10 микрограма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР