Кралското семейство на Великобритания се подготвя за първата си коледа

...
Кралското семейство на Великобритания се подготвя за първата си коледа
Коментари Харесай

Кралското семейство се подготвя за първата си Коледа без кралица Елизабет II

Кралското семейство на Англия се приготвя за първата си коледа без кралица Елизабет II. Наследникът на трона крал Чарлз III ще направи първото си коледно обръщение като монарх и ще отдаде респект на починалата си майка, оповестява BBC.

В последната си тирада като монарх предходната година, Елизабет приказва за " предаване на щафетата " на идващото потомство. Речта на крал Чарлз е снимана в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзор, където преди три месеца се състоя погребението на най-дълго управлявалия монарх на Англия.

Снимка, оповестена от Бъкингамския замък, демонстрира Чарлз, застанал пред коледна елха с декорация от устойчиви и рециклируеми материали и аранжировки от свещи и естествени борови шишарки. Речта е записана авансово на 13 декември - два дни преди излизането на последните три епизода от документалната поредност на Netflix " Хари и Меган ". В нея херцогът и херцогинята на Съсекс атакуват кралското семейство и институцията на монархията.

Празничното слово е традиция, която съществува в продължение на 90 години, а от 1957 година кралското семейство постоянно я излъчва и по малкия екран.

⛪️ This year’s broadcast was filmed in St George’s Chapel in Windsor – a place which has unique Royal associations.

Royal weddings and funerals have taken place here, most recently The Committal Service for Queen Elizabeth II in September.
— The Royal Family (@RoyalFamily)
Първото кралско коледно предаване е тирада по радиото, произнесена от Джордж V. През 1957 година Елизабет II произнася първото телевизионно обръщение, като декларира, че е софтуерно достижение, че " малкия екран направи допустимо за доста от вас да ме видят в домовете си на Коледа ". Ежегодните послания от английския монарх стават част от коледните празници на доста фамилии.

В коледното си обръщение от 2021 година Елизабет отдаде извънредно персонална респект на " обичания " си принц Филип, който умря през април същата година. Нейната тирада беше най-гледаната стратегия на Коледа през 2021 година, привличайки съвсем девет милиона фенове.

Тази година кралят и кралицата-консорт Камила се завръщат и към традицията да прекарват Коледа в Сандрингам, Норфолк. Миналата година събитието се организира в Уиндзор заради опасения за здравето на кралицата и разпространяването на COVID-19.

Принц Уилям и брачната половинка му Кейт са измежду висшите кралски особи, които се чака да бъдат с крал Чарлз за Коледа. В акаунта на принца и принцесата на Уелс в Twitter бяха оповестени празнични фотоси на орнаменти на мечето Падингтън в елхата. Покойната кралица се асоциира тясно с мечето Падингтън, откакто, излъчена по време на честванията на нейния празник през юни.

Getting ready to welcome our guests, celebrating those who have gone above and beyond in their communities and paying tribute to Her Late Majesty The Queen
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР