Кралската мароканска футболна федерация подаде жалба до ФИФА относно съдийството

...
Кралската мароканска футболна федерация подаде жалба до ФИФА относно съдийството
Коментари Харесай

Мароко пусна жалба срещу съдийството на полуфинала с Франция

Кралската мароканска футболна федерация подаде тъжба до ФИФА по отношение на съдийството в полуфиналния мач от Световното състезание 2022 против Франция (0:2).

Според пресслужбата представители на организацията са недоволни, че основният рефер на срещата Сезар Артуро Рамос не отсъди две дузпи в интерес на Мароко през първото полувреме - след конфликта сред Тео Ернандес и Софиян Буфал, а също и след рухването на Ашраф Дари в наказателното поле след прикосновение със противник.

„ Кралската мароканска футболна федерация стачкува изрично против съдийството на мача сред Мароко и Франция, управителен от Сесар Артуро Рамос. За тази цел организацията изпрати писмо до способния орган, в което се базира на обстановки, които съгласно няколко съдийски експерти са лишили мароканския тим от две безспорни дузпи.

Мароканската федерация също по този начин изрази огромната си изненада, че системата за видео помощ на рефера (VAR) не реагира на тези арбитражни обстановки. Ще бъдат положени всички старания да се пазят правата на националните тимове, като се застъпи правдивост в съдийството и осъди тези съдийски решения, взети по време на този полуфинален дуел от Световното състезание по футбол в Катар 2022 “, показаха своята позиция от Кралската мароканска футболна федерация.

На 17 декември стадион " Халифа " ще одобри мача за третото място, в който ще се срещнат националните тимове на Хърватия и Мароко. Началото е 17:00 часа.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР