Кралицата на Великобритания Елизабет Втора беше голям привърженик на спорта

...
Кралицата на Великобритания Елизабет Втора беше голям привърженик на спорта
Коментари Харесай

Прeзидентът на МОК Томас Бах: Кралица Елизабет II беше голям привърженик на спорта и на олимпийското движение

Кралицата на Англия Елизабет Втора беше огромен последовател на спорта и на олимпийското придвижване, а когато посещаваше спортни събития, можеше да се усети какъв брой доста цени спорта. Това съобщи президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. Кралица Елизабет Втора умря през вчерашния ден следобяд на 96-годишна възраст по-късно повече от седем десетилетия ръководство на английската монархия.

" Със гибелта на Нейно Величество Елизабет Втора загубихме огромен последовател на спорта и на олимпийското придвижване. Нейно Величество беше единственият държавен глава, който разгласи откриването на две олимпиади и участва на Игрите в Лондон през 1948 година. Като патрон на Британската олимпийска асоциация тя даде скъпи препоръки и оказа помощ на цялата олимпийската общественост ", съобщи Томас Бах.

" Винаги, когато можеше да участва на спортно събитие, се усещаше какъв брой доста цени спорта и какъв брой доста наслада й носи той. Самата тя беше умел състезател, обичаше конния спорт. Това наслаждение от спорта и страхотното й възприятие за комизъм бяха блестящо изразени в появяването й на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012-а, където присъединяване й в световноизвестното клипче ще бъде запомнено от всички, които са го гледали. Нашите мисли са с кралското семейство и по-специално с нашия сътрудник от МОК, Нейно кралско височество, както и с всички членове на олимпийската общественост в Обединеното кралство и Британската общественост ", добави президентът на МОК.

В началото на съвещанието на Изпълкома на МОК членовете уважиха паметта на Елизабет Втора с минута безмълвие, а над постройката на МОК бяха спуснати флаговете на олимпийската централа и на Англия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР