Кралицата на Великобритания Елизабет II за първи път в нарушение

...
Кралицата на Великобритания Елизабет II за първи път в нарушение
Коментари Харесай

За рождения си ден Елизабет II праща по пощата монети на заслужили британци

Кралицата на Англия Елизабет II за първи път в нарушаване на вековните обичаи раздаде почести не персонално, а по пощата поради ковид, оповестява „ Таймс “.

Намираща се в изолираност в крайградската си резиденция – замъкът Уиндзор, кралицата е изпратила на 94 мъже, в това число на 100-годишния Бил Алън, и на 94 дами, особено изсечени монети, изразявайки “дълбоко страдание ” за невъзможността да се организира самата гала, датираща от междинните епохи.

Броят на определените получатели е обвързван с рождения ден на кралицата, която на 21 април ще навърши 94 години. Елизабет II отдава почести на поданиците си, както сама тя отбелязва в писмо до всеки получател, „ като едно от най-важните си отговорности като суверен “.

Връчването трябваше да се извърши на Велики четвъртък, 9 април, в параклиса „ Свети Георги “ в замъка Уиндзор. На церемонията кралицата по традиция връчва на всеки посетител два кожени портфейла – бял със особено изсечени монети, които не са в обращение, и червен с елементарни монети на стойност 5 паунда.

„ Знам, че вие, като получатели на монетите, ще бъдете също толкоз мощно разочаровани като мен, че церемонията няма да се състои, макар че ние разбираме потребността от такова решение при сегашните условия “, акцентира Елизабет II в писмото. „ Но това не значи, че вашият скъп принос в делата на общността ще остане неусетен и аз адресирам този великодушен подарък, с цел да ви благодаря за вашата християнска работа “.

Елизабет II се възкачи на престола през 1952 година на 25-годишна възраст. През септември 2015 година тя задмина върха на кралица Виктория по дълготрайност на заемане на трона, възлизащ на 23 226 дни, 16 часа и 23 минути и се трансформира в най-дълго ръководещият монарх в историята на Англия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР