Кралица Елизабет II се нуждаеше от уверение, че всичко ще

...
Кралица Елизабет II се нуждаеше от уверение, че всичко ще
Коментари Харесай

Документален филм разказва за смъртта на Елизабет II

К ралица Елизабет II се нуждаеше от увещание, че всичко ще бъде наред, в случай че почине в замъка Балморал , разкрива документален филм. Кралската принцеса Ан споделя, че майка ѝ се е тормозила от опцията да почине, до момента в който е надалеч от Лондон. 

„ Мисля, че имаше миг, в който почувства, че ще ѝ бъде по-трудно, в случай че прекара последните си дни в Балморал. И мисля, че се опитахме да я убедим, че това не би трябвало да бъде част от процеса на взимане на решения ”, споделя 73-годишната Ан пред BBC.

„ Надявам се, че в последна сметка е почувствала, че това е вярното решение ”, усмихвайки се, тя прибавя. 

Кралица Елизабет, най-дълго управлявалият монарх на Обединеното кралство. Тя умря в дома си в Шотландия на 8 септември предходната година, на 96 години, откакто ръководи 70 години.  

- Heartbreaking revelation Queen worried it 'would be more difficult' if she died at Balmoral -
— Ernst van den Broek (@Tradinglawyers)
Документалният филм повдига въпроси за първите 12 месеца от царуването на Елизабет II, в това число погребението на кралицата в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзор. 

Ан споделя, че е била сюрпризирана от личните си реакции, когато бижутерът Марк Епълби свалил короната, скиптъра и кълбото, преди ковчегът на Елизабет II да бъде спуснат в кралския трезор.  

„ Когато той смъкна короната ѝ, почувствах много необичайно възприятие на облекчение. По някакъв метод тази отговорност беше отхвърлена “, споделя принцеса Ан. 

Наблюдаван от членове на фамилията, моментът беше алегоричен, показва още тя.

Що се отнася до брат ѝ, който поема ролята на монарх на 75-годишна възраст, Ан споделя:

„ Не съм сигурна, че някой в действителност може да се приготви за подобен тип смяна... не е елементарно. Монархията е 365 дни в годината, тя не стопира, тъй като сменяте монарсите. ” 

90-минутният документален филм включва изявленията с архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, министър-председателя Риши Сунак и сестрата на Камила, Анабел Елиът. В лентата взе участие актрисата Хелена Бонам Картър. 

Филмът разкрива фрагменти на част от подготовките, извършени преди формалната коронация на Чарлз. 

По време на церемонията по коронясването Уилям се врече във честност на краля, като го целуна по бузата, оповестява Mirror. 

Документалният филм разкрива измененията в украшенията на короната и идването на маслото за помазване на краля и кралицата от Светите земи. 

Последните 12 месеца бяха интервал на голяма смяна за Чарлз, който е поел 571 уговорката и е връчил повече от 1000 оценки, оповестява Mirror. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР