Крал Чарлз е бил диагностициран с форма на рак, съобщи

...
Крал Чарлз е бил диагностициран с форма на рак, съобщи
Коментари Харесай

Какво знаем за диагнозата рак на крал Чарлз?

Крал Чарлз е бил диагностициран с форма на рак , заяви Бъкингамският замък.  Коварната болест е била открита по време на скорошното му лекуване за увеличена простата . Кралят е почнал лекуване и е бил посъветван от лекарите си да отсрочи обществените си изяви за момента, предава „ BBC “.

Какъв тип рак има кралят?

Дворецът не разкрива какъв тип рак има кралят или къде се лекува. В известието се споделя, че той е почнал „ постоянен протокол на лекуване “ в понеделник. В изказване се показва:

„ На този стадий не се споделят повече детайлности, с изключение на да се удостовери, че Негово Величество няма рак на простатата . “

Свързано ли е положението му с неговото лекуване за увеличаване на простатата?

Кралят , който е на 75 години, неотдавна беше лекуван от доброкачествено увеличаване на простатата . Той прекара три нощи в частната болница на „ London Clinic “ предишния месец, откакто мина през „ коригираща процедура . След лекуването дворецът съобщи, че кралят ще отсрочи обществените си задължения, „ с цел да си даде опция за интервал на персонално възобновяване “ . По време на лекуването му беше разпознат „ обособен проблем, който провокира угриженост “ и след това беше диагностициран като форма на рак . Сега той ще получи лекуване за това вторично положение.

Какво е рак?

Ракът поражда, когато клетките в избрана част на тялото се разделят по неконтролиран метод. Тези кафези могат да се разпространят в други тъкани в тялото, в това число органи, което е известно като второстепенен или метастатичен рак.

Как се диагностицира ракът?

Обикновено лекарите ще стартират, като задават въпроси за вашите признаци. Те също могат да създадат някои проби и прегледи. Това може да включва кръвни проучвания и рентгеново излъчване или други сканирания. Понякога те вземат дребна тъканна проба, наречена биопсия, с цел да създадат инспекции в лабораторията.

Понякога, както при краля, ракът се открива, когато хората отиват на медицински прегледи за други неща. Ракът може също да бъде диагностициран посредством проби .

Обединеното кралство предлага скрининг за рак на гърдата, червата и шийката на матката. Скринингът за рак търси ранни признаци на заболяването при хора без признаци . След това други проби удостоверяват диагнозата.

Колко хора се разболяват от рак?

В Обединеното кралство един на всеки двама души развива някакъв тип рак през живота си. Има повече от 200 разнообразни типа рак – най-често срещаните в Обединеното кралство са рак на гърдата, белия дроб, простатата и червата, съгласно уеб страницата на „ NHS UK “. Всеки рак се диагностицира и лекува по избран метод.

Какви са главните лекувания за рак?

Има доста разнообразни способи за лекуване или ръководство на рака. Много зависи от типа на рака и къде се намира. Някои типове рак могат да бъдат отстранени посредством интервенция, до момента в който медикаментите за химиотерапия могат да се ползват венозно или да се одобряват като таблетки за заличаване на раковите кафези .

Лъчетерапията е друга опция, която от време на време се предлага. Тя употребява високоенергийни лъчи, с цел да нападна рака. Не всички лекувания обаче могат да благоприятстват излекуването.

Какви са другите стадии на рака?

Стадирането е методът, по който лекарите разказват какъв брой огромен е ракът и до каква степен се е популяризирал, което може да помогне при избора на най-хубавото лекуване. Стадирането може да употребява цифри, където едно се отнася за дребен рак, който не се е популяризирал, спрямо четири, което значи, че е напреднал и се популяризира из тялото.

Колко хора се излекуват от рак?

Шансовете някой да оцелее след рак доста са се подобрили през последните 50 години, само че темпът на усъвършенстване се е забавил през последните години. Според „ Cancer Research UK “, половината от хората, диагностицирани с рак, претърпяват болестта си 10 или повече години. Преживяемостта при рак нормално е по-висока при хора, диагностицирани на възраст под 40 години . Въпреки това преживяемостта с рак на гърдата, червата и простатата е най-висока на междинна възраст.

Какво би трябвало да извършите, в случай че смятате, че имате рак?

Може да е обезсърчително, само че би трябвало да посетите доктор и да говорите за терзанията си. Симптомите, които изпитвате, може да не са рак, само че е значимо да се прегледате. Ранното разкриване на рак постоянно може да улесни лекуването му .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР