кръжен съд - Бургас остави за постоянно в ареста шофьора,

...
кръжен съд - Бургас остави за постоянно в ареста шофьора,
Коментари Харесай

Постоянен арест за шофьора, причинил катастрофата в Айтос

кръжен съд - Бургас остави за непрекъснато в ареста водача, предизвикал злополуката в Айтос.

След случая, който стана на 11 септември, обвиненият бе признат за лекуване в болница, само че през днешния ден се яви в съда при гледането на мярката за неотклонение. Мъжът бе арестуван за период от 72 часа, само че прокуратурата изиска непрекъснатото му задържане.

Съдът реши, че е налице обосновано съмнение на авторство на действието. Няма данни за заплаха за укриване, само че има действителна заплаха от осъществяване на друго действие.

По-рано, по време разглеждане на мярката за неотклонение окръжният прокурор Георги Чинев съобщи, че препоръчаната най-тежка мярка за неотклонение е основателна, за което посочи няколко довода. Според него по събраните досега доказателства - данни на очевидци, три протокола и осъществена съдебно-медицинска експертиза, касаеща откритите телесни повреди на потърпевшите, има основателно съмнение, че обвиненият е направил закононарушението. Като различен аргумент за това съмнение прокурор Чинев уточни направения тест с дрегер, отчел позитивна проба за съществуване на метамфетамин в кръвта на лидера.

Според държавното обвиняване присъдата за това закононарушение планува от 5 до 20 години "лишаване от независимост ", което е друга аргументация за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, защото в противоположен случай има възможност обвиненият да се укрие.

По време на съвещанието стана ясно още, че при осъществен спомагателен оглед в кабината на товарния автомобил е открит полиетилен плик, съдържащ амфетамин - метамгетамин. Поради това окръжният прокурор счете, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие за да осуети своето наказателно санкциониране.

Адвокатите на обвинения одобриха ненапълно за верни доводите на държавното обвиняване, само че счетоха, че въпреки всичко не са налице учредения за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Според юрист Боев, обвиняването е работно и ще претърпи промени. Той уточни, че към момента не готова кръвната експертиза, която да потвърждава, че е имало съществуване на наркотични субстанции. По думите му водачът се е придвижвал със скорост от към 40 км./ч. сега на случая. Той предложи да бъде взета мярка "домашен арест " с слагаме на електронна гривна, до момента в който не бъдат подготвени експертизите в тяхната целокупност.

Той посочи обстоятелството, че обвиненият е с непрекъснат адрес в град Несебър, а също по този начин има семейство, за което да се грижи, заради което няма съображение да се счита, че той би могъл да се укрие.

Адвокат Найденов добави в отбрана на обвинения, че все още няма обяснен механизъм на случилото се пътнотранспортно произшествие. Освен това, той уточни, че мъжът не е излизал от страната, заради което няма съображение да се смята, че би могъл да се укрие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР