Кражбата на обществени пари и разпределянето на порциите на властта

...
Кражбата на обществени пари и разпределянето на порциите на властта
Коментари Харесай

Кражбата на обществени пари държи сглобката

Кражбата на публични пари и разпределянето на порциите на властта държи сглобката и в случай че някой е имал подозрения за това, към този момент би трябвало към този момент да прогледне. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява абсурда сред ГЕРБ и ПП-ДБ поради проектите за обективен преход на въглищните райони. Ден по-рано представители на партията на Борисов упрекнаха кабинета, че е заложил в тези проекти компании, близки до " положителните сили " да получат милиони по плановете за декарбонизация. Затова от ГЕРБ желаеха държавното управление да не приема в петък териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, а да ги промени. Депутатите на ГЕРБ видели " показателен лист с компании ", които щели да бъдат подкрепени от държавното управление, а някои от тях били спонсори на ПП-ДБ.
" Планът за възобновяване и резистентност, за който проглушиха ушите на целия свят, за тях не е средство за рационализация на България, а е средство за персонално замогване и облагодетелстване на обръч от компании ", разяснява още Нинова. Според нея се вижда ясно абсурдът сред ръководещите две партии за това, че от Политическа партия са записали в ПВУ собствен кръг от компании, които да получат огромния къс от парите, свои спонсори и че другият сътрудник се е противопоставил на това. " Но, да кажем, че не е вманиачен този, който яде баницата, а този който му я дава. Защото имитацията на рецензия към Политическа партия от страна на Борисов свършва сега, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се взема решение ", уточни Нинова.
По думите й 13-годишният циничен модел на ръководство на Борисов е заразил и Политическа партия и те се избиват кой да вземе повече пари персонално и посредством компании. Нинова даде за образец други европейски страни, които от дълго време получиха парите и са модернизирали здравната, просветителната система и стопанската система си.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че протичащото се през днешния ден е показателно за това, че и в трите целта, които сглобката си сложи, са цялостен неуспех. " Шенген - никакъв прогрес. Еврозона - отсрочена за 2025, Планът за възобновяване и резистентност - загубихме към този момент пари, несъмнено ще загубим и още поради това, че те сега се бият кой да открадне повече от тези пари ", съобщи Корнелия Нинова.
Междувременно министър председателят акад. Николай Денков съобщи, че през вчерашния ден заран с Бойко Борисов били изчистили недоразумението. Така на изключително съвещание в петък Министерският съвет ще поправи позволеното " неразбирателство " с ГЕРБ и " неволна неточност " с " формалния избор " на компании, които са показали интерес да вземат участие в използването на териториалните проекти за въглищните райони Стара Загора, Кюстендил и Перник и може да получат известна част от плануваните от Европейска комисия безплатни над 3 милиарда лева Освен това ще бъде основана нова парламентарна комисия, която да управлява изразходването на парите.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР