Кръгове, гравитиращи около президентството, все по-отчетливо работят за нов политически

...
Кръгове, гравитиращи около президентството, все по-отчетливо работят за нов политически
Коментари Харесай

Война! Румен Радев измества Корнелия, БСП изпада в будна кома

Кръгове, гравитиращи към президентството, все по-отчетливо работят за нов политически план, който да е нещо доста по-сериозно от патерица на Румен Радев.

Това разкриват за „ Филтър ” два самостоятелни един от различен източника, които до момента постоянно са били доста точни с анализите на събитията.

Както към този момент писахме, Атанас Пеканов е лицето, което към този момент е посочено като най-вероятен водач на бъдещата групировка.

Със сигурност на доста високи позиции в нея ще бъдат още двама души, които се одобряват прекомерно позитивно от левите кръгове в България – служебният правосъден министър Крум Зарков и евродепутатът Иво Христов. И това напълно не е инцидентно.

Целта е в един миг цялото ляво пространство да се сплоти към партията на Радев, а не към Българска социалистическа партия, както по формулировка се случваше през последните три десетилетия след събитията на 10 ноември 1989-а.

Според социолози, които са правили неофициални сондажи по тематиката, в случай че Румен Радев сътвори през днешния ден собствен политически план, той би индексирал поддръжка в границите на 22-26%.

Последното демонстрира, че неродената към момента президентска партия би имала всички действителни шансове да стане първа политическа мощ.

Анализатори считат, че при такова развиване на събитията може да се стигне до още по-сериозен резултат за плана „ Дондуков ” 2. Това изнервя водачите на две от главните политически сили, показани в настоящия парламент – „ Продължаваме промяната ” и Българска социалистическа партия.

Реклама

И двете партии са евентуални съществени донори на електорални маси, които биха се пренасочили към новия план. Не е загадка, че Кирил Петков и Асен Василев от дълго време гравитират към левия електорат.

Дори в предизборната конкуренция за 48-ия парламент съумяха да ядосат Българска социалистическа партия, крадейки намерено обществената й стратегия и присвоявайки я безогледно.

Това извади от равновесие Корнелия Нинова и нейния антураж. Гласовете от „ Позитано ” против некоректното заграбване на заслуги и на идейни платформи зачестиха, а от седмица насам водачът на Българска социалистическа партия и нейните досегашни другари Кирил и Асен намерено не могат да се гледат.

Не ѝ е по никакъв начин елементарно на Корнелия Нинова, която в това време води война и с различен зложелател в лицето на Румен Радев. Именно многочислените фронтове отслабиха Българска социалистическа партия и я маргинализираха толкоз доста, че на последващи избори се предвижда резултат от под 200 1 хиляди гласа, което на практика значи, че партия та се намира в будна кома.

Стратезите към президента желаят да се възползват тъкмо от неприятната кондиция на столетницата и да я трансфорат в предстоящ по-малък и не толкоз значим сътрудник на предстоящата нова огромна лява групировка.

Впрочем, сходна роля е отредена и за „ Продължаваме промяната ”, която до тогава би трябвало да се снабди с нов и по-предвидим водач от Кирил и Асен.

За бъдещето на Българска социалистическа партия от огромно значение са държанието и бъдещите креативен планове на досегашния водач на европейската левица Сергей Станишев.

Според мнозина неговите изяви през последните седмици демонстрират, че на някогашния водач на социалисти напълно не му е безразлично, че Българска социалистическа партия запада със страшна мощ под управлението на Нинова.

И няма да е изненадващо, в случай че в обозримо бъдеще точно Сергей стане проводник на очистителни процеси за Столетницата.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР