Кръгла маса в парламента относно новия закон за изграждането на

...
Кръгла маса в парламента относно новия закон за изграждането на
Коментари Харесай

3 часа скандали на дискусия в парламента за ветрогенераторите в морето

Кръгла маса в Народното събрание по отношение на новия закон за построяването на ветрогенератори в Черно море едвам не се провали, с помощта на намесата на ръководителя на енергийната комисия Делян Добрев. Организаторът на полемиката депутатът Ивайло Мирчев от Демократична България се оказа в командировка и в началото бе заместен от сътрудника си доктор Александър Симидчиев.

От туристическия, рибарския, хотелиерския и ресторантьорския отрасъл желаеха препоръчаните нормативни промени да се отдръпват. Според хотелиери перките въздействат доста отрицателно на насекомите и по-конкретно на пчелите, които са основни за природата.

" Ние сме обречени да виждаме перките. Вятърни паркове съм виждал в Северно море. Но там при 12 градуса не отиваш да се печеш - там няма развъртян туризъм. Обричате целия туристически отрасъл на крах. Става въпрос за лобистки ползи ", твърди хотелиерът Атанас Карагеоргиев. Той описа, че е сложил слънчеви панели на хотела си в опит да спомага на измененията за зелена сила, само че че енергоразпределителните сдружения незабавно са трансформирали изискванията си, тъй че да изкупуват ток на " унизително ниска цена ".

" Къде е основателят на тази среща? Аз не бях поканен и не желаех да вземам участие, само че няма никой от вносителите, по тази причина пристигнах ", обърна се към участниците в полемиката ръководителят на енергийната комисия и някогашен енергиен министър Делян Добрев. Добрев се обърна към доктор Александър Симидчиев с думите, че са го " пратили да се срами "

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР