Кръгла маса на тема Журналистика по време на война събра

...
Кръгла маса на тема Журналистика по време на война събра
Коментари Харесай

Кръгла маса на тема "Журналистика по време на война"

Кръгла маса на тематика " Журналистика по време на война " събра публицисти и изследователивъв Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Повод за полемиката беше днешният Световен ден на свободата на пресата и свободното слово.
Пред многочислена публика от студенти и преподаватели своя опит от отразяването на военни спорове споделиха Десислава Ризова и Иван Филчев от Би Ти Ви, Николай Дойнов и Мартин Георгиев от Нова ТВ, Александър Марков от Българска национална телевизия, и фоторепортерът Олег Попов.
В полемика за пропагандата и дезинформацията бяха чути гледните точки на публицистите Миролюба Бенатова, Веселин Желев от " Клуб Z ", доцент Ралица Ковачева, доц Светлана Станкова и доктор Анета Милкова от ФЖМК, Любомир Мартинов от Българска телеграфна агенция и Емилия Милчева от " Дойче веле “.Журналистите от БНР Ивелина Георгиева и Николай Петров показаха работата на Екипа за инспекция на обстоятелствата на БНР. Двамата сложиха акцент върху това какъв брой значима е инспекцията на изказвания и информация освен в работата на терен и новинарските редакции, само че и в обществените мрежи като платформи за разпространяване на подправени вести.  Дискусиите подвигнаха въпроси и за подготовката на публицисти, които отразяват военни спорове, пропагандната война и медийнатата просветеност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР