Крадците на автомобили работят с възможно най-модерната техника. За съжаление

...
Крадците на автомобили работят с възможно най-модерната техника. За съжаление
Коментари Харесай

Полицията пропищя от набези на тези крадци по морето

Крадците на коли работят с допустимо най-модерната техника. За страдание тя се продава свободно и всеки има достъп до нея, разясниха от полицията в Бургас за Дарик.

Преди два дни бе разрушена незаконна група за кражба на коли, при което бяха задържани 11 души.
-->
Преките причинители на кражбите са трима мъже от Враца, които съгласно полицията работили извънредно смело. Към момента има доказателства единствено за кражбата на една скъпа кола от Слънчев бряг, само че се събират данни и за още сходни закононарушения.

" Техниката на крадците е извънредно съвременна и им разрешава да лишават автомобила без да проникват авансово в него. Отиват с техниката до колата, прихващат сигнала и по-късно могат непосредствено да се качат да я ръководят. Или да трансферират сигнала върху ключ, както е в тази ситуация ", обясниха гл. инсп. Иван Жечев - шеф бранш " Престъпления, свързани с МПС " към ОД на МВР-Бургас.

От полицията в Бургас допълниха, че през лятото черноморските курорти стават притегателна мощ за крадци от цялата страна, защото концентрацията на коли от всевъзможен клас е огромна, човекопотокът също. Така, че те могат умерено да си избират какво да откраднат.

Начинът на деяние е бил следния - трима крадат автомобила, по-късно го предават на разположение по веригата, което го кара в депото. Там идващите разглобяват МПС-то и разпродават авточастите. Кражбите нормално се случвали сред 20.00 и 00.00 ч. на публични места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР