Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев. Автомобилът е шофиран от

...
Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев. Автомобилът е шофиран от
Коментари Харесай

Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му

Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев. Автомобилът е каран от брачната половинка му Десислава Банова. Кражбата става в събота, измежду бял ден, на паркинга на столичен мол, който се намира на околовръстното, заяви NOVA.
Банова се усъмнила, че нещо се случва, когато още на входа на мола мъж с раница почнал да се блъска нападателно в нея. Когато се затичала към колата си, видяла по какъв начин тя потегля в незнайна посока. Оказва се, че това не е частен случай – от паркинга на комерсиалния център единствено за месец са откраднати още 3 автомобила.
„ В събота към 16 часа паркирах на равнище -1. Повъртях се, тъй като не съумях да открия паркомясто. Имам алтернатива на автомобила да се заключва автоматизирано, откакто сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен много надменно се бутна един мъж с голяма раница на гърба. Може би щях да отвръщам по-бързо, тъй като бях чула за сходна скица. Усъмних се, тъй като влизайки в мола към този момент не виждах въпросния мъж”, показа Банова.
Тя потегля към автомобила си, когато вижда, че мъжът се насочва към колата й. Следващото, което Банова вижда, е колата, която се отдалечава от паркинга, карана от различен човек.
„ Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се пробва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и потегля. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави брачната половинка на Росен Плевнелиев.
Кражбата е снимана от охранителните камери, които са ситуирани в паркинга. Крадците са толкоз опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути съумяват да заглушат сигнала от GPS системата за следене на автомобила. Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на околовръстното, покрай Горубляне. Оказва се, че този търговски център е много желан от крадците, защото бариерите на паркинга са постоянно вдигнати, а оттова се озовават на околовръстното, където няма светофари и скоростта е висока.
„ Пълният парадокс е, че това се случва за четвърти път, безусловно безнаказано и най-вероятно от една и съща незаконна група”, счита Банова.
От управата на мола не дадоха отговор на запитвания от страна, а от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата увериха, че тече следствие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР