КПП, еднопосочно движение и не повече от 80 души между

...
КПП, еднопосочно движение и не повече от 80 души между
Коментари Харесай

КПП и до 80 души на Женския пазар

КПП, еднопосочно придвижване и не повече от 80 души сред 160 сергии. Това са част от ограниченията против болестта, които бяха въведени на Женския падар. Подобни ограничавания има и на останалите пазари в София.

След заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения за битка с коронаривуса изпълнителният шеф на " Пазари Възраждане " Драгомир Димитров издаде свое предписание за по-строги правила за територията на Женския пазар и пазар " Димитър Петков ", съобщи БНР.

Мерките, въведени при започване на изключителното състояние, бяха ефикасни в по-студеното време. Със стоплянето, посетителите на пазарите се усилиха и сме принудени да предприемем по-строги дейности, изясни пред Радио София Драгомир Димитров.

От през вчерашния ден картината на Женския пазар картината е внезапно изменена. Има ограда и контролно-пропусквателен пункт за влизане и за излизане, въведено е и еднопосочно придвижване. Служители с радиостанции управляват потока от хора. Пускат се 70-80 посетителя сред 160 сергии.

Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женския пазар, към този момент са задължени да носят защитни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство непрекъснато. Ако не съблюдават това условие на общинското предприятия, което стопанисва комерсиалните площи, ще се приключват договорите им за наем. Шефът на " Пазари Възраждане " изрази безапелационното си разбиране, че строгите ограничения са наложителни и даже да основат известно стеснение, ще оказват помощ за опазване на човешкото здраве и на пазарите като обичано място за извършване на покупки.

" Ограничаваният поток основава у търговците усещането, че няма клиенти. Има настроения за опозиция, с цел да се анулират фрапантните ограничения, само че показахме, че това няма да се случи. От посетителите също има недоволни. Смятам, че в околните няколко дни това ще стане процедура и няма да се основават спорове. ", сподели още Димитров. На възрастни гости, които нямат защитни маски, чиновници на сдружението им подаряват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР