КПКОНПИ излезе по повод водения лидера на ГД БОЕЦ протест

...
КПКОНПИ излезе по повод водения лидера на ГД БОЕЦ протест
Коментари Харесай

Цацаров отговори на протестиращите, показаха снимки на лидера на БОЕЦ с известни политически фигури

КПКОНПИ излезе във връзка водения водача на Групово дело БОЕЦ митинг пред постройката Георги Георгиев. Около час служебният вход беше блокиран, коеот сътвори проблеми за чиновниците.

КПКОНПИ отговори на изказванията за неразследвани сигнали за корупция със фотоси на водача на БОЕЦ с известни фигури от политическия хайлайф, в това число и с премиера Бойко Борисов.

Ето и цялата позиция на проверяващия корупцията орган:

Блокадата на постройката е осъществена в нарушаване на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по метода, по който такива дейности бяха подхванати до момента във връзка с Министерство на правораздаването и на Централната изборна комисия.

Сн. КПКОНПИ

Ръководството на КПКОНПИ почита правото на кротичък митинг на всеки български жител, в това число и когато той е ориентиран против активността на самата Комисия, само че не може да одобри ултимативни претенции за допускане на протестиращи в постройката като изискване те да позволен чиновниците до работните им места.

Протестните дейности повлияха на естествената работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, което също се обитава на пл. „ Св. Неделя “ № 6.

Сн. КПКОНПИ

Извършената незабавна инспекция в дирекция „ Противодействие на корупцията “ демонстрира, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши обществени длъжности, подадени от Групово дело „ БОЕЦ “. По единия се реализират съответни оперативни дейности, а по другия инспекцията е прекъсната, защото от посочения адресант /ГД „ БОЕЦ “/ изрично са отрекли авторството на сигнала.

Прием на господин Георги Георгиев от ръководителя на КПКОНПИ е отхвърлен освен заради разпоредбите за достъп до постройката и осъществената противозаконна обсада на входа й. Основната причина, заради която какъвто и разговор с този жител е неприемлив, е видна от оповестените по-долу фотографии, които са обществено налични в интернет пространството.

Сн. КПКОНПИ

КПКОНПИ показва признателност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които не позволиха нарушавания на публичния ред пред постройката през днешния ден. Уважение заслужава и трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на чийто труд се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на митинга хранителни артикули.

Сн. КПКОНПИ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР