Козмин Моци ще бъде новият технически директор на шампионите от

...
Козмин Моци ще бъде новият технически директор на шампионите от
Коментари Харесай

Козмин Моци е новият технически директор на Лудогорец

Козмин Моци ще бъде новият механически шеф на първенците от Лудогорец. Това бе оповестено от изпълнителния шеф на разградчани Ангел Петричев на конференция. „ Бих желал да разглася една приятна вест за нашия клуб. Тя не е нито приятна, само че не и неприятна. Една ера завършва - Козмин Моци, наред с Марселиньо, Светльо Дяков. Това са момчета, които не играят за Лудогорец към този момент, само че се надяваме да продължим взаимния си път. Моци първи разгласи, че приключва своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на тима, би следвало те да работят за нас ", стартира той.

„ Моци става през днешния ден публично механически шеф. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - индивидът, който е виновен за целия спортно-технически развой. Това е тежка отговорност на неговия тил. Нормално е да има човек, който да му оказва помощ. Моци ще е компактно до тима. Ще оказва помощ на треньора, ще разчитаме на неговия опит. Лудогорец е в сложен интервал. Имаме си нашите съмнения. Разчитаме, че Моци ще помогне този развой да премине оптимално бързо “, съобщи още Петричев.

„ Казах още преди години, че когато Лудогорец постави звездата над своята емблема, ще приключа своята кариера. Не съм решил от през днешния ден за на следващия ден “, разяснява Моци. „ Така ми беше по-лесно. Мислил съм от много време за този вид. Малко ми е тежко началото. От 20 години съм правил едно и също. Сега от тази страна работата е малко по-различна. Искам да реализира същите триумфи като механически шеф, като тези, които реализирах като футболист “, добави румънецът.

Спортно-техническият шеф на клуба Георги Караманджуков показа първите две нови попълнения – вратарят Серджио Пад и халфът Клод Гонсалвеш.

 Вратарят Пад и Гонсалвеш при представянето си.

„ Искам да благодаря за топлото посрещане. Седем години играх в нидерландското състезание. Лудогорец е топ тим в България. Лудогорец желае да играе в Шампионска лига. Аз също желая да играя в Шампионска лига. Сплавта се получи на момента и нямаше проблеми да се разберем “, показа Пад.

„ Лудогорец е доста огромен тим, който желае да играе в Европа. Това е и моето предпочитание. Именно поради това се разбрахме толкоз бързо. Знам за Лудогорец, тъй като е доста добър тим, който постоянно играе в Европа. Искам да съм част от един шампионски тим “, съобщи пък Гонсалвеш.

„ Футболистите, които ги представяме през днешния ден, Лудогорец има контракт с тях от след Нова година. Желанието на Лудогорец бе те да дойдат още през януари, само че не успяхме да реализираме сделка за техните прехвърляния. Идват като свободни сътрудници. Пожелавам им триумф. И с двамата се разбрахме доста бързо. Водещото бе да играят в Европа и да станат първенци “, разяснява Караманджуков.

Междувременно, една част от играчите на Лудогорец минаха медицински прегледи в понеделник, 7 юни в столичната клиника „ Евровита “. Следващата група от играчи, които ще преминат функционални проучвания е планувана за вторник.

„ Много е хубаво да видя всички назад. Бързо мина тази отмора. Сега стартира новия сезон, би трябвало да спечелим още веднъж купата. Имаме повече от 20 играчи с контракти. Доволни сме. Ще дадем късмет на всеки. Ще дадем късмет и на младите. Този развой е дълъг. Доволни сме от Доминик Янков. Но това е един случай. Това би трябвало да е за образец за останалите в школата на Лудогорец. Селекцията в никакъв случай не стопира. Ще имаме някои нови играчи. Започнахме тренировки тази заран “, бе мнението на треньора Валдас Дамбраускас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР