Който внимателно следи злободневната тема за Северна Македония, знае, че

...
Който внимателно следи злободневната тема за Северна Македония, знае, че
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров благодари на Коритаров за подмазвачеството му към Скопие

Който деликатно следи злободневната тематика за Северна Македония, знае, че има едно телевизионно предаване и един водещ, който горещо застъпва тезата, че българското държавно управление нарушава редовно правата на нейните жители.

Естествено става дума за Георги Коритаров. И тази заран (26.11.2020) в нормалния си жанр той наплю българските политици, историци и филолози, че не разбирали нищо и единствено пречели да спечелва светлата концепция на македонизма. Това написа в собствен разбор проф. Николай Овчаров, представен от " ".

Днес (б. р. - в четвъртък) Коритаров се прехласваше по изявление на северномакедонския министър председател Зоран Заев за БГНЕС, в което оня се кълнеше, че страната му няма малцинствени искания към България.
Веднага по-късно обаче в ефира се появиха двама „ видни” бранители на човешките права - нашият обичан ръководител на българския Хелзинкски комитет Красимир Кънев и някакъв северномакедонски юрист, Тони Менкоски. Последният се препитавал от това да брани шепата македонски сепаратисти от Пиринския край пред съда в Страсбург.

И ето, че тримцата в хор на общия българо-северномакедонски език „ изплюха камъчето”. Нямало никакво значение какви ги приказва Заев или северномакедонското държавно управление, защото това си били персонални тъжби.

Дори да бъде подписано междуправителствено съглашение, в което Република Северна Македония публично да се откаже от искания към Пиринския край, то обособени хора можели да съдят България. И освен да съдят, а да завоюват, и, съгласно Менкоски, даже да накарат Съвета на Европа „ да изхвърли България” (израз на юриста - Н. О.) от своите редици.

Ето това е ситуацията, което аз познавам от дълго време. Т. нар. неправителствени организации (разбира се, финансирани ясно откъде) ще не престават да подклаждат антибългарски настроения в Пиринско даже при подписан контракт. А северномакедонското държавно управление ще подвига ръце и ще се оправдава, че не може да ги управлява, тъй като това ще пречи на „ правата на човека” и дрън, дрън.

Нищо ново под слънцето от началото на 90-те години на предишния век, когато работех във Вардарска Македония и виждах по какъв начин всекидневно тамошни емисари отпътуват за Благоевград. Тогава в България върлуваше тежка икономическа рецесия, а тези „ пратеници на добра воля” бяха обилно финансирани от Белград.

А в този момент си представете, че на 8 декември българското държавно управление се огъне и направи компромис за нашите „ червени линии”. Ще напомня за N-ти път, че става дума за диалекта на българския език, на който се приказва в Северна Македония, и за общата българска история на двата народа до 1944 година

Та нали, признавайки техен език и история, ние де факто ще признаем правата на сепаратистите. Тогава те свободно ще могат да търчат до Страсбург и да навират в очите на съдиите документа за своя „ македонски идентитет”. Без значение, че това опонира на българската конституция.

Но аз съм уверен, че това няма да се случи. Днес българският народ е единен към националната си идея, както от дълго време не е бил. И за това без подозрение съществено способстват хора като Георги Коритаров. Защото те дадоха опция на хората да се троснат в забързаното си съществуване и да се сетят, че са българи.

Затова - благодарим ти, Коритаров!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР