Който си мисли, че ДНК-то на всеки е константна величина,

...
Който си мисли, че ДНК-то на всеки е константна величина,
Коментари Харесай

Кафето, упражненията и как влияят на ДНК-то по еднакъв начин

Който си мисли, че ДНК-то на всеки е константна големина, която не се трансформира по никакъв метод, съжаляваме, само че е на неверен път.

Оказва се, че при при хората, които упражняват интензивно, се следи смяна в химичния състав на тяхната ДНК и най-много при металните химически детайли. Въпросното събитие в главния генетичен код е известно като епигенетични промени и се случва в секторите от ДНК, където се задействат гените, подпомагащи адаптирането на организма към физическото натоварване.

Благодарение на това всеки човек, който тренира интензивно, съумява да придобие по-голяма мускулна мощ, да натрупа мускулна тъкан и да има по-добър метаболизъм.

Още по забавното в тази ситуация е, че учените открили, че кофеинът в кафето въздейства върху мускулите ни по същия метод и предизвиква същата смяна в ДНК-то на човек, написа Science Daily.

Джулийн Цийрат от Каролинския институт в Швеция изяснява, че действието на кофеина прилича свиването на мускулите, което се случва по време на подготовка. Въпреки това ученият припомня, че въпреки всичко кафето не може да замести упражненията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР