Който произвежда електроника със зарядно, различно от стандарта USB-C, няма

...
Коментари Харесай

Единното зарядно в ЕС става задължително от декември 2024 г.


Който създава електроника със зарядно, друго от стандарта USB-C, няма да може да продава техниката си в Европейски Съюз след декември 2024 година (снимка: CC0 Public Domain)

Европейският съюз даде на производителите на телефони период до 28 декември 2024 година да вкарат единното зарядно за мобилни устройства. Новото предписание ще обгръща набор от „ дребна и средноголяма портативна електроника “, като това включва телефони, таблети, слушалки и портативни конзоли за игри.
още по темата
Досега беше ясно, че всички нови портативни електронни устройства ще би трябвало да употребяват единно зарядно устройство с кабел USB Type-C от есента на 2024 година Новата норма бе обнародвана в формалния вестник на Европейски Съюз и с това бе избрана точна последна дата за условието.

Компании, чиито електронни джаджи употребяват различен вид зарядно, няма да могат да продават новите си модели в Европейски Съюз след 28 декември 2024 година Това кара мнозина да насочат взор към Apple, която настойчиво държи на своя личен метод на зареждане посредством Lightning конектор.

Грег Джосвиак, старши вицепрезидент на Apple за световния маркетинг, сподели по-рано пред Wall Street Journal, че компанията “очевидно ” ще би трябвало да съблюдава закона.

Крайният период, избран от Брюксел, сътвори напрежение и във Англия, защото регламентът може да се ползва и за Северна Ирландия, съгласно чиновници на Европейски Съюз и Обединеното кралство. Това е несъмнено от така наречен съглашение за Брекзит. Сега на Острова се вълнуват, че нормата може да провокира “разминаване на продуктовите стандарти с останалата част от Обединеното кралство ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР