Който има претенции за по-добро CV да ми го прати,

...
Който има претенции за по-добро CV да ми го прати,
Коментари Харесай

Само Асен Василев не вижда конфликт на интерсеи в назначенията на сем. Лорер

Който има искания за по-добро CV да ми го прати, сбито предложи той
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев не вижда спор на ползи в назначенията на семейство Лорер. Според  него Виолета Лорер е добър експерт и по тази причина е. По думите на Василев тя сама се е преборила за мястото си.

„ Г-жа Лорер беше в надзора на здравната каса, когато мъжът и не беше министър. Постове на калпак не се раздават, който има искания за по-добро CV да ми го прати “, по този начин Василев отговори пред публицисти на въпрос за назначението ѝ. Явно единствено Василев не вижда нищо неправилно в това:

Влизането на госпожа Лорер в надзора на НЗОК стана с решение на Министерския съвет. Част от кабинета е брачният партньор ѝ като министър, също така мъжът й е и кум на премиера Кирил Петков. Именно това дава мотив да се замислим дали в цялата страна няма по-подходящо CV от това на госпожа Лорер или назначението ѝ е иронично казано „ съвпадане на условия. “

Семейство Лорер заема високи държавни позиции. Даниел Лорер е министър на нововъведенията и растежа. А брачната половинка му към този момент беше назначена от Асен Василев за шеф на кабинета му. Асен и Виолета се познават, откакто два пъти тя е била негов длъжностен зам.-министър - един път през 2013 година в Министерството на стопанската система и повторно - в Министерството на финансите в кабинета „ Янев “.

Тези назначения провокираха съществени мнения в обществото поради  нарушение на моралните правила и спор на ползи. Оказва се, че по този начин ревящите за смяна новоуправляващи са оплетени в съществени фамилни връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР