Който и да е на власт, ще изпълнява приоритети за

...
Който и да е на власт, ще изпълнява приоритети за
Коментари Харесай

Лорер: Който и да е на власт, ще изпълнява приоритети за България, заложени от кабинета Петков

Който и да е на власт, ще извършва цели за България, заложени от кабинета " Петков ", написа във Facebook депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер.

В дълъг пост някогашният министър от държавното управление на Кирил Петков проучва отминаващата 2022 година.

 

Инфлацията удари цяла Европа, само че бе най-тежка за нас, тъй като за 30 години не успяхме да се замогнем, счита той.

 

Със загубата на Путин в Украйна, настъпват трайни промени в политическата среда в Европа, написа във Facebook Лорер.

 

Ето и цялата му обява:

 

2023 година ще е по-добра за България от 2022 година
Ще ни се случват неща, за които до неотдавна единствено мечтаехме.
2022 беше преломна.
2022 беше предшествана от десетилетие политически произвол, когато властта на ГЕРБ нямаше ефикасен политически коректив. Масовите цивилен митинги на 2020 кулминираха във вълна за политическа смяна. Не що се касае за болшинство, само че най-малко за нов лидер.
Вълната отмина първия си любимец Има Такъв Народ, озърна се и издигна нас, Продължаваме Промяната. Ние не се отказахме. Напротив. Поехме ръководството в изключителна политическа конюнктура.
Продължаваше COVID-19 рецесията. Изгубихме над 37,000 наши сънародници от 2020 година насам. Водихме ежедневна битка, с цел да предпазим хората без да стопираме изцяло естествения живот. Направихме го, тъй като осъзнавахме какъв брой малко българи сме останали тук и тъй като всеки живот е скъп.
Дойде галопираща инфлация в Европа. Предизвикана от външни събития, само че най-тежка за нас в България. Защото за цяло десетилетие след присъединението ни към Европейски Съюз не можахме да се замогнем по европейски. Компенсациите на кабинета “Петков ” единствено за ток и газ бяха над 4 милиарда лева Толкова обезщетения за хората и бизнеса България в никакъв случай не е давала от личния си бюджет. Никога.
Избухна войната в Украйна. Украинците героично бранят страната си, на инат на всички прогнози, и коват нов лик на нацията си. Докато те се борят с оръжие, ние в България се изправихме пред личната си борба. От Руско-турската война до наши дни любовта към Русия постоянно е имала и политическо измерение. Но през днешния ден, изправени пред неоправдана съветската свирепост към цивилни, ние усещаме, че нещо не е наред. И последователно, постепенно, трудно, от ден на ден българи осъзнаваме, че Путин, който ни беше продал лика си на безгрешен ездач на мечки, вълци и европейци, е в действителност най-обикновен деспот. Диктатор, който освен че няма да тушира дребния си комшия, а евентуално ще нокаутира личната си страна, до момента в който я пази от мислени врагове.
Кабинетът “Петков ” зае ясна позиция - с Европа, с НАТО, против експанзията към суверена европейска страна. Направихме го с ясното схващане, че би трябвало да самоуверено да градим национално достолепие, с цел да ни почитат даже диктаторите.
Но да не се отклоняваме от хубавото, което следва. Сега накъде?
Със загубата на Путин в Украйна, настъпват трайни промени в политическата среда в Европа.
Например, Германия разбра, че евтината съветска сила е била скъпа неточност и ще се наложи да заплати част от сметката за предишния промишлен лукс. Справка - План за възобновяване и резистентност, обилно финансиран от Европа, и Германия в частност, и бъдещи проекти за възобновяване на Украйна, каквито неизбежно ще бъдат основани.
Същият вятър на смяната от съветските степи доближава и до нас.
Ако до неотдавна единствено мечтахме за новия интерконектор за азерски газ с Гърция, който все не свършваше (докато Турски поток беше подготвен, сдаден и разплатен), през днешния ден и той е към този момент история и мечтаем за терминали за газ с Турция и Гърция.
Ако до неотдавна имахме единствено съветско нуклеарно гориво, към този момент се приготвя документите за заместването му с различно.
Подобна ще е ориста и на зависимостта от съветски петрол - рано или късно рафинерията в Бургас ще разнообрази източниците си или притежателите си.
Ако до неотдавна имахме европейски стратегии, следени от статуквото, фрагментираният парламент подсигурява съвместен надзор на партиите над изпълнителната власт.
Ако до неотдавна основният прокурор беше недостижим, в този момент към този момент разнообразни партии намерено оферират разновидности за слагането му под законов надзор.
Което ме води до най-положителния извод: който и да пристигна на власт, той ще извършва едни и същи цели. Някои по-бавно, други по-бързо. Някои с готовност, други макар старите си навици.
Но ще извършват целите за България, заложени от кабинета “Петков ”. А крайната им цел е да имаме богата и обществено обективна България.

 

 



 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР