Коя е основната причина за демографската криза в България? Според

...
Коя е основната причина за демографската криза в България? Според
Коментари Харесай

Коя е основната причина за демографската криза?

Коя е главната причина за демографската рецесия в България? Според Димитър Ганев от “Тренд ” това е ниска раждаемост и ниски приходи. Той взе участие в полемиката „ Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата “, която се организира в София.

Ганев показа отчет на изследователския център във връзка с настройките на обществото по отношение на демографската рецесия у нас.

Политическата неустойчивост е посочена едвам от 6% от респондентите

“Основните фактори, заради които младежите в България отсрочват основаването на деца са още веднъж ниските приходи и неналичието на сигурност ”, обърна внимание Димитър Ганев.

Според проучването на “Тренд ” 76% показват точно ниските приходи, а неналичието на сигурност 52%.

“Господин Станишев общо взето разкри част от притеснителните данни – 27% от всички запитани декларират, че биха емигрирали от страната. Аз ще задълбоча терзанието – в случай че забележим демографската разбивка по този въпрос, ще видите, че хората, които са сред 18 и 29 година, половината от тях заявяват, че биха емигрирали от страната ”, сподели още Димитър Ганев.

Според проучването от “Тренд ” най-вече хора са показали като причина по-добри благоприятни условия за работа, а едвам 3% поради сигурността

Като мотив за оптимизъм обаче политологът уточни, че 62% пък заявяват, че биха се завърнали в България, в случай че емигрират преди този момент. 16% изрично декларират, че не биха се върнали.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР