Кой носи отговорност за това в училищата да бъде допуснат

...
Кой носи отговорност за това в училищата да бъде допуснат
Коментари Харесай

Кой разреши учебник за VI клас да съветва мъжете да бият жените

Кой носи отговорност за това в учебните заведения да бъде позволен учебник за шестокласници с откъс, съгласно който мъжът може да бие дамата? След полемиката, която провокира нов учебник по история на " Просвета ", OFFNews насочи питане до Министерството на образованието, с цел да разбере кои са 7-та оценители на наличието на плановете по предмета, предложили утвърждението на учебника на министъра на образованието.

След отхвърли, който получихме през ноември, изискахме имената им по Закона за достъп до социална информация. Ето кои са експертите, оценявали плановете за VI клас по история:

Юра Константинова

Малина Тодорова

Надежда Стойкова

Пенка Иванова

Радка Манчева

Тодорка Зенгинова-Христова

Янка Крачунова

Според отговора на МОН до OFFNews " при одобряването на цитирания учебник нито един от оценителите не е открил съществуване на текстове, допускащи дискриминация, учредена на пол, раса, националност, етническа принадлежност, вяра, обучение, увреждане, генезис, убеждения, публично състояние и имуществено положение, както и всевъзможни други признаци, открити в закон или в интернационален контракт, по който Република България е страна ", затова и няма да бъде редактиран, изтеглен, нито пък ще има отрицателни последици за някой от оценявалите го.

Според МОН " наличието на всеки учебник е вследствие на креативна активност на създател или авторски колектив, избран от издателство " и " всеки авторски колектив сортира независимо и по своя преценка и спомагателните запаси, посредством които се онагледява образователното наличие, с цел да подхожда на предстоящите резултати в образователната стратегия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР