Кой не обича вкусни, ароматни и сочни десерти, топящи се

...
Кой не обича вкусни, ароматни и сочни десерти, топящи се
Коментари Харесай

Дяволски лесен кекс БЕЗ мляко, масло и яйца

Кой не обича вкусни, ароматни и сочни десерти, топящи се в устата? Днес ще ви споделим рецептата на един кекс, за който сме сигурни, че ще ви впечатли на секундата. Той няма да ви коства солено, защото в него не са включени яйца, масло и мляко. За сметка на това е божествено вкусен и ще ви се желае да го приготвяте най-малко един път в седмицата.

Другата добра вест е, че не се постанова да цапате десетки съдове, в които да разбърквате и смесвате другите съставки. За изработката на този кекс се употребява единствено един съд, а точно този, в който ще го печете.
Ето ги и продуктите:
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно;

- 3 с.л. какао;

- 1 ч.л. сода;

- 1 ч.ч. захар;

- 1/2 ч.л. сол;

- 1 с.л. оцет;

- 1 ч.л. ванилов екстракт;

- 5 с.л. олио;

- 1 ч.ч. вода.
Начин на подготвяне:  Пухкав, шарен кекс! Пухкав, шарен кекс!
Вкусен пъстър кекс, който ще впечатли и дребни и огромни, както с типа си, по този начин и със страхотния си мек и сладостен усет. Кексът с ябълки в...

В началото ще ви се стори, че продуктите са доста, само че истината е, че всички те са налични в кухненския ни долап и даже няма да се постанова да притичваме до магазина, с цел да сътворим този несравним десерт за цялата фамилия.

Пригответе си тавичка или форма за кекс, в която да изсипете всички сухи съставки. Много е значимо да бъркате пламенно, тъй че сместа да се трансформира в еднородна. С помощта на вилица оформете 3 кладенчета. В едното излейте оцета, в другото – олиото, а в третото – ванилията (в случай, че сте избрали да ползвате течен ванилов екстракт). Най-отгоре се налива водата и се разбърква.

Бъркайте, до момента в който не се смесят всички съставки. След това можете да печете в авансово загрята фурна на към 170 – 180 градуса. Времето, което нормално лишава за изпичане на кекса, е 30 – 40 минути.

Можете да залеете с шоколадова глазура, преди да сервирате. Да ви е сладко!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР