Кой модел Apple Watch е подходящ за вас? Емил Василев

...
Кой модел Apple Watch е подходящ за вас? Емил Василев
Коментари Харесай

Apple Watch Series 9 срещу Series 8: Всички основни разлики

Кой модел Apple Watch е подобаващ за вас?

Емил Василев преди 3 минути 1 Сподели

Най-четени

ХардуерДаниел Десподов - 10:23 | 19.10.2023

Япония е първата страна в света, която тества релсотрон на транспортен съд – оръдието може да форсира 40-мм снаряд до 2,23 км/сек

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:30 | 18.10.2023

Няма нито един покупател за новите Москвич-6

АвтомобилиИван Давидов - 0:24 | 19.10.2023

Като чуете седан, представяте ли си това? Е, от Киа не просто си го показват

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Apple показа Apple Watch Series 9 през септември. Както се и очакваше обаче, измененията значително са скрити от вътрешната страна: Apple Watch е получил „ ново сърце “, по този начин да се каже, до момента в който външният тип остава най-вече същият.

Тези промени обаче въпреки всичко са значими. В тази публикация сътрудниците от Macworld показват разликите сред Apple Watch Series 9 и предшественика Series 8, като обгръщат техническите характерности, скоростта, качеството на екрана, функционалностите, дизайна и цената, с цел да можете да решите кой модел да си купите или дали има смисъл да преминете от единия към другия.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Процесор

Основното техническо усъвършенстване в Series 9 е „ системата в пакет “ (SiP) S9. Това е процесорният чип, който би трябвало да докара до видимо нарастване на скоростта.

S8 в Series 8, сходно на съвсем идентичните S7 и S6 надлежно в Series 7 и 6 се базира на относително остарелия процесор A13 от iPhone 11, та даже и по-лошо: смарт часовниците на Apple от 2020 година насам употребяват единствено ядрата за успеваемост на A13 „ Thunder “, като пропущат неговите ядра за продуктивност „ Lightning “. Дори, в случай че S9 употребява единствено ефикасните ядра от A14, това отново ще е забележителна стъпка напред, защото A14 е първият чип на Apple, създаден по 5-нанометров (nm) софтуерен развой.

В новия SiP Apple е въвела и по-бърз невронен енджин (Neural Engine), който към този момент работи с четири ядра. Според Apple интегрираният графичен процесор също е станал с до 30% по-бърз. Всичко това дружно разрешава по-плавни анимации, по-бързо и по-точно диктуване, Siri на устройството и доста други неща в Series 9.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Ултра широколентова технология

Apple Watch Series 9 е и едно от първите устройства, които Apple оборудва с ултрашироколентовия чип U2 от последващо потомство. Това доста улеснява намирането на загубен iPhone – можете освен да разсъните телефона и да го накарате да издаде тон, с цел да го откриете на часовника си, като употребявате функционалността Precision Finding. Междувременно безжичният чип W3 на Series 9 е същият като този в Series 8.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Дисплей

Екранът на Apple Watch Series 9 е със същия размер като този на Series 8, само че в техническо отношение е по-близък до екрана от миналогодишния модел Ultra: яркостта е увеличена до 2000 нита, спрямо 1000 нита в Series 8. Когато е належащо, функционалността Always On Display (винаги включен дисплей) се затъмнява до 1 нит.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Памет

За първи път Apple дава 64 GB потенциал за предпазване. Досега даже първото потомство Ultra потенциала беше 32 GB, тъй че, в случай че се наложи, можете да заредите прилична музикална библиотека в Series 9 и да отидете да тичате единствено с AirPods – без iPhone или интернет връзка.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Двойно допиране

Apple Watch Series 9 разполага с нова функционалност, наречена „ двойно допиране “, която ви разрешава да управлявате главното деяние на обещано приложение без да е належащо да докосвате екрана. Достатъчно е да докоснете два пъти показалеца и палеца, с цел да отговорите на повикване, да спрете таймер, да пуснете и спрете музика и други. Функцията ще се появи по-късно тази година.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Размери и тегло

Размерите на часовника не са се трансформирали от предходната година. Те са идентични с тези на Series 8. Само тежестта се е трансформирало съвсем незабележимо: Series 9 е с парченце по-лек. И четирите алуминиеви разновидността, 45 и 41 милиметровите, със и без LTE връзка са станали с 0,1 грама по-леки.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Цветове

Тази година има нов розов цвят, който подхожда на цвета на новия iPhone 15. Иначе Apple предлага същите четири цвята: Silver, Midnight, Starlight и Product RED. Моделите от неръждаема стомана се оферират в графитен, сребрист и златист цвят.

Apple Watch Series 9 против Series 8: Цена

Може би най-приятното нещо, което Apple е трансформирала в своя смарт часовник, най-малко в Европа е цената. Докато началната цена в Съединени американски щати от 399 $ е същата като тази на Series 8 при стартирането му на пазара, цената във Англия е спаднала от 419 на 399 паунда. По сходен метод цената в евро се е намалила за клиентите в Германия, да вземем за пример. У нас в един от огромните търговци на Apple артикули стартовата цена на устройството е 859 лв., като и на други места цената е идентична.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР