Кой е тоя президент, който ще получи подкрепа от всички

...
Кой е тоя президент, който ще получи подкрепа от всички
Коментари Харесай

Анализатор: Потресаваща глупост на Чолаков - ”Президентът на България - да получи подкрепа от всички българи”

Кой е тоя президент, който ще получи поддръжка от всички българи? Кандидатът на ГЕРБ ще получи поддръжката на последователите на Българска социалистическа партия или пък почитателите на Бойко Борисов ще поддържат Румен Радев?

Но крушката си има опашка. Пръвообразът на това кухо факсимиле идва от Конституцията. Там написа, че " президентът въплъщава единството на нацията ". Какво единение, какво олицетворяване? Ние да не сме Северна Корея или Туркменистан!

Демократичната политическа игра съставлява конфликт сред разнообразни визии за ръководство на страната. Различни, не идентични! Единство на нацията не може да има освен на процедура, само че даже и на доктрина!

Кому е нужно това двуличие да се прекомерно противоположното? А най-смешното е, че Конституцията е писана през 1991 година, когато Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили се бяха хванали за гушите и беше ясно като бял ден, че никакво единение не може да има. Така че, в случай че ще трансформират Конституцията, уповавам се нацията да е " единна ", с цел да бъде изхвърлен на първо време този малоумен текст. Достатъчна е простичката фраза " президентът няма право да членува в политически партии ".

Пламен Димитров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР