Ковид кризата засегна най-много туристическия бранш, затова и нашата амбиция

...
Ковид кризата засегна най-много туристическия бранш, затова и нашата амбиция
Коментари Харесай

До месец ще опитат да изплатят 6 милиарда на туристическия бранш, обяви министър Проданов

" Ковид рецесията засегна най-вече туристическия отрасъл, по тази причина и нашата упоритост е доникъде на март да бъде разплатена и новата държавна помощ под формата на директни безплатни средства от 6 млн. лева за туроператорите ", сподели в Сандански министърът на туризма Христо Проданов.

" До момента са изразходвани доста ограничения в поддръжка на туристическия бизнес, много са и плануваните ", добави той.

Министър Проданов изрази вяра това да е последната коронавирус вълна, след което " пандемията да ни даде опция да стартираме в действителност да работим, живеем и пътуваме обикновено ".

Министър Проданов взе участие в Кръгла маса на тематика „ Туризъм “, инициирана от кмета на община Сандански Атанас Стоянов и Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, където с локалния туристически бизнес дискутираха устойчивото развиване на Дестинация Сандански на туристическата карта на България.

Важни въпроси, които се сложиха на срещата бяха развиването и разрастване на туристическите благоприятни условия на град Мелник, стратегиите за подкрепяне на бранша, включване на Дестинация Сандански в новата рекламна тактика на Дестинация България и основаването на Национална тактика за дейно потребление на минералната вода.

Според министъра на туризма извършената в Сандански среща сложи началото на едно ползотворно съдействие сред локалните и държавни институции, както и туристическия бизнес в района, което е причина за положително бъдещо партньорство с общините с висок туристически капацитет, каквато e и община Сандански.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР