Ковид-19 е на къса каишка, контролираме го. Трябват 6 седмици,

...
Ковид-19 е на къса каишка, контролираме го. Трябват 6 седмици,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Пригответе се за дълга грипна епидемия

" Ковид-19 е на къса каишка, направляваме го. Трябват 6 седмици, с цел да пристигна вълната и да се вдигне. С грипа е по-неприятно, защото тази година ще тръшне Ковид, само че не напълно. Грипът се популяризира, чака се грипна зараза и в други области. Пригответе се за по-дълга грипна зараза, идва в София и бройте два месеца. В средата на март би трябвало да се отървем и от грипа, и от Ковид ", съобщи математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов пред Bgonair.

В Бургаска област оповестиха грипна зараза. Нараства броят на заболелите от грип в доста други градове. От Министерството на образованието оповестиха подготвеност учениците да излязат в грипна почивка.

" Областният щаб взе решение да разгласи грипната зараза от 12 до 17 януари. На 17-и ще има още веднъж събиране на регионалния щаб за удължение или преустановяване на грипната зараза. 10% от популацията на регионалния град предстои на наблюдаване и заболеваемостта се пресмята в промили. 215 е заболеваемостта в Бургаска област. При под 150 промила можем да си позволим да отменим грипната зараза, само че има доста други фактори ", съобщи епидемиологът от РЗИ-Бургас доктор Мирослава Киселкова.

От на следващия ден учениците ще се образоват онлайн, а в Бургас има подготвеност да бъдат разкрити спомагателни болнични кревати. Преустановени са консултациите в лечебните заведения, прецизен е филтърът в здравните заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР